- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Şipşak Pratik Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı (veya margarin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu(ben 2 tane attım isterseniz atım lakin onu dengelemek için 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-4 su bardağı, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)
İç harcı için:
- 2-3 adet haşlanmış patates orta boy
- 1 adet küçük soğan (isteğe bağlı, kavurunca tadı daha hoş olur )
- Tuz (göz kararı)
- Karabiber (göz kararı)
- Pul biber (göz kararı)
- İsteğe bağlı soğana azda salça (1 yemek kaşığından az )
Şipşak Pratik Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri kaynar suyun içine koyun tuz atın biraz da haşlanana kadar kaynasın bıçak ile denetim edin ve ocaktan alınız.
- Patatesleri soyun ve çatal yada patates ezici yardımıyla ezin.
- Sonra soğanları küçük küçük doğrayın sıvı yağın içine atın kavurun isterseniz azda salça atın az daha çevirin, baharat ve tuzu da ekleyin karıştırın ve ezdiğiniz patatesin üstüne ekleyip karıştırın.
- Poğaça hamurunu hazırlamaya geçin.
- Un hariç tüm materyalleri güzelce karıştırın, yoğurun.
- Unu ekleyip kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar güzelce yoğurun.
- Daha sonra tepsinize yağlı kağıt serin elinize modüller alın açın ve içine harçtan koyun kapatın ve tepsiye dizin.
- Ayırdığımız yumurta sarısını çırpın isterseniz çok az sıvı yağ ekleyin parlak görülmesini sağlar sürdükten sonrada susam ve çörekotu serpiniz.
- Önceden 180 derece 5 dakika alt üst ısıttığımız fırına 25 dakika kadar müddetliğine fırına sürün ve üzeri kızarınca alın bu mühlet yetecektir sonra servise hazır şimdiden herkese afiyet olsun.
Şipşak Pratik Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Şipşak Pratik Patatesli Poğaça first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...