reklam
reklam
reklam
reklam

Pratik Spoonfoll

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
pratik-spoonfoll-0-EyZw9UV1.jpg

Pratik Spoonfoll Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

• Ufalanmış kek

Muhallebi için :

• 2 yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krema (yarısını kullandım.)

Üzeri için;

• Çikolata sosu yahut eritilmiş çikolata

Pratik Spoonfoll Tanımı Nasıl Yapılır?

1. İlk olarak muhallebinin tüm gereçlerini tıpkı anda ekleyip ocağa almadan evvel karıştırıp daha sonra ocağa alıyoruz.
  2. Kısık ateşte yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Pişen muhallebiyi farklı bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz. Kabuk bağlamaması için soğuma esnasında sık sık karıştırıyoruz.
  4. Muhallebi soğurken üzeri için benmari yordamı yahut mikrodalga da eritilmiş çikolatayı bir kenara alıp onu da soğumaya bırakıyoruz. Ortada karıştırın yoksa kabul bağlar.
  5. Ufalanmış keki kullanacağınız kabın tabanına yayıp bardak yardımıyla bastırarak yayıyoruz. Daha sonra muhallebisini döküyoruz.
  6. Son olarak çikolatayı döküp dilediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz.

Not :

Yarım paket kremayı muhallebi soğuduktan sonra içerisine ekleyip yeterlice karıştırıyoruz. Bu biçimde yapınca muhallebi kabuklanma yapmıyor.

Çikolatayı istediğiniz marka kullanabilirsiniz. Az ya da çok eklemek sizin zevkinize kalmış. Ben 2 tablet kullandım. Ve bitmek üzere olan nutella vardı onu da içine dahil ettim.

Tatlıları porsiyonluk kaplara ayırdım bu haliyle 8 porsiyona eşitledim fotoğrafta göründüğü üzere daha az israf oluyor.

Tablet çikolataları içerisine yarım su bardağından daha az süt ekleyip ocakta ısıttım. Böylelikle kabuklanma riski azalmış oldu. Herkese afiyet olsun. 🌸.

Pratik Spoonfoll Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

pratik-spoonfoll-1-2EOpk39s.jpg

pratik-spoonfoll-2-ylQ8gY6C.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Pratik Spoonfoll first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri