- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Özel Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı bal
- 3-4 yemek kaşığı soya sosu
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 4-6 adet somon
- Garnitür
- Patates
- Havuç
- Kajun baharatı (istediğiniz baharatı koyun ben kajun koydum)
- Zeytinyağı
- Tuz
Özel Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosumuzu hazırlamakla başlayalım. Bütün gereçleri ekleyelim, sarımsağı rendeleyip bütün gereçler özdeşleşene kadar yeterlice karıştıralım.
- Somonlarımızı sosa bulayıp buzdolabına kaldıralım. Şayet vaktiniz varsa bir kaç saat evvelce hazırlayıp marinasyonunu yapabilirsiniz, yoksa da sorun değil bekleme müddeti kâfi gelir. Ben tek porsiyon yaptım ancak bu ölçülerle 6 somona kadar yapabilirsiniz.
- Garnitürlerimizi istediğimiz boyutta doğrayıp baharatlıyoruz, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. ( ben kalmadığı için kullanmadım).
- Önceden ısıttığımız 200 derece alt üst fansız fırına tepsimizi koyuyoruz, patateslerin çiğliği gidene kadar pişiriyoruz orta da denetim edelim.
- Patateslerimiz istediğimiz kıvama gelince somonlarımızı üstüne dizip yaklaşık 20 dk daha pişiriyoruz. Bu müddet fırından fırına değişebilir o yüzden denetimli ilerleyin. Pişen somonlarımız servise hazır. Afiyet olsun 💕💕.
Özel Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Özel Soslu Somon first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...