reklam
reklam
reklam
reklam

Özel Soslu Somon

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
ozel-soslu-somon-0-xQIJMTlb.jpg

Özel Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler

• 1 yemek kaşığı bal
  • 3-4 yemek kaşığı soya sosu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4-6 adet somon
  • Garnitür
  • Patates
  • Havuç
  • Kajun baharatı (istediğiniz baharatı koyun ben kajun koydum)
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Özel Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle sosumuzu hazırlamakla başlayalım. Bütün gereçleri ekleyelim, sarımsağı rendeleyip bütün gereçler özdeşleşene kadar yeterlice karıştıralım.
  2. Somonlarımızı sosa bulayıp buzdolabına kaldıralım. Şayet vaktiniz varsa bir kaç saat evvelce hazırlayıp marinasyonunu yapabilirsiniz, yoksa da sorun değil bekleme müddeti kâfi gelir. Ben tek porsiyon yaptım ancak bu ölçülerle 6 somona kadar yapabilirsiniz.
  3. Garnitürlerimizi istediğimiz boyutta doğrayıp baharatlıyoruz, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. ( ben kalmadığı için kullanmadım).
  4. Önceden ısıttığımız 200 derece alt üst fansız fırına tepsimizi koyuyoruz, patateslerin çiğliği gidene kadar pişiriyoruz orta da denetim edelim.
  5. Patateslerimiz istediğimiz kıvama gelince somonlarımızı üstüne dizip yaklaşık 20 dk daha pişiriyoruz. Bu müddet fırından fırına değişebilir o yüzden denetimli ilerleyin. Pişen somonlarımız servise hazır. Afiyet olsun 💕💕.

Özel Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

ozel-soslu-somon-1-6wYBMibK.jpg

ozel-soslu-somon-2-9Yq9pO2I.jpg

ozel-soslu-somon-3-YRrODtax.jpg

ozel-soslu-somon-4-dZ75NWS7.jpg

ozel-soslu-somon-5-2kwahPmw.jpg

ozel-soslu-somon-6-aapkKaCv.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Özel Soslu Somon first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri