reklam
reklam
reklam
reklam

Orman Meyveli Fırın Tatlısı (Maison Forest Berry Bake)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Orman Meyveli Fırın Tatlısı (Maison Forest Berry Bake) Tanımı İçin Malzemeler

• 16 adet baklavalık yufka
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (yufkaların ortasına hafif karamelize dokunuş için)

Sosu için:

• 3 adet yumurta
  • 300 ml sıvı krema
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı (sosa parlaklık ve hafif yoğunluk verir)

Üzeri için:

• 1 kase kırmızı meyve (ben dondurulmuş kullandım. yalnızca yaban mersini de koyabilirsiniz)

Orman Meyveli Fırın Tatlısı (Maison Forest Berry Bake) Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Baklavalık yufkaları ikişer kat olacak formda hazırlayın. Birinci yufkayı serip tereyağıyla yağlayın, hafif toz şeker serpin, üzerine ikinci katı yufka koyup tekrar yağlayın.
  2. Yufkayı büzüştürerek rulo yapın ve yağlanmış yuvarlak borcama ortadan başlayarak yerleştirin rulo biçiminde sarın. Tüm yufkaları bu formda hazırlayın.
  3. Üzerine kalan tereyağını gezdirip 190 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  4. Sosu için: krema, şeker ve vanilyayı karıştırın. Yoğurt, nişasta, limon suyu ve kabuk rendesini ekleyip çırpın. Farklı bir kapta çırptığınız yumurtaları karışıma ekleyin. Sosa 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. Pişince daha parlak ve ipeksi bir kıvam alıyor.
  5. Fırından çıkan kızarmış yufkaların üzerine sosu eşit halde dökün. Üzerine meyveleri serpiştirin. Meyvelerin üzerine çok az bal gezdirin. Bu hem fırında hafif parlamasını sağlar hem de ekşi-tatlı dengeyi mükemmelleştirir.
  6. Tekrar fırına verip altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
  7. Tatlıyı fırından aldıktan sonra en az 1-2 saat dinlendirin.
  8. Servis öncesi isteğe nazaran birazcık pudra şekeri serpebilirsiniz (ben genelde pudra şekeri kullanacağım vakit tatlının içine koyacağım şekeri azaltıyorum) afiyet olsun:)

Orman Meyveli Fırın Tatlısı (Maison Forest Berry Bake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

orman-meyveli-firin-tatlisi-maison-forest-berry-bake-0-4dVp2B3h.jpg

orman-meyveli-firin-tatlisi-maison-forest-berry-bake-1-AE8MlehU.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Orman Meyveli Fırın Tatlısı (Maison Forest Berry Bake) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri