reklam
reklam
reklam
reklam

Okullara 300 bin ton kömür

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
okullara-300-bin-ton-komur-0-ybd8gWbJ.jpg

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2026-2027 eğitim öğretim yılında Bakanlığa bağlı tüm resmî okul ve kurumların ısınma amaçlı yakacak ihtiyaçlarının teminine yönelik kömür dağıtımı süreci başlatıldı. Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu arasında imzalanacak protokolün ardından kömür dağıtımına başlanacak.

300 BİN TON KÖMÜR
Karara göre MEB’e bağlı 81 ildeki okul ve kurumlara 2026-2027 eğitim öğretim yılı için 300 bin tona kadar kömür dağıtımı yapılacak. İhtiyaç duyulması halinde Bakanlığın talebine bağlı olarak bu miktarın artırılabileceği de belirtildi. İl ve ilçelere gönderilecek kömür miktarı belirlenirken okulların derslik sayısı, binaların yapısal özellikleri ve bölgenin iklim koşulları dikkate alınacak.

TKİ SORUMLU OLACAK
Karar kapsamında kömürün temini ve dağıtımından Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) sorumlu olacak. Kömürler TKİ’nin üretim yaptığı sahalardan temin edilerek belirlenen teslim noktalarına sevk edilecek.
Sevkiyat planı ise Millî Eğitim Bakanlığı ile TKİ arasında yapılacak protokol çerçevesinde hazırlanacak. Kömür sevkiyatında TCDD Taşımacılık A.Ş. ile iş birliği yapılacak. Demiryolu taşımacılığına öncelik verilerek kömürlerin okullara zamanında ve uygun maliyetle ulaştırılması hedefleniyor.

ANALİZ VE DENETİM YAPILACAK
Sevk öncesi yapılacak analizlerle okullara gönderilecek kömürlerin mevzuatta belirlenen hava kirliliği kriterlerine uygun olup olmadığı kontrol edilecek. Dağıtım organizasyonu il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonunda yürütülecek. Karar kapsamında yapılan işlemler Millî Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenebilecek.

Hürriyet

The post Okullara 300 bin ton kömür first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri