reklam
reklam
reklam
reklam

Öğrenci affı düzenlemesi yolda. Mazeret aranacak

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
ogrenci-affi-duzenlemesi-yolda-mazeret-aranacak-0-I5EOiarm.jpg

AK Parti Meclis Kümesi’nin, Yükseköğretim Kurumları Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören çalışmasında sona gelindi. Çalışmada, öğrenci affının da olması bekleniyor:

Sabah gazetesinin haberine nazaran, öğrenci affında müspet ayrımcılık uygulanacak. Af, ebeveyn kaybı nedeniyle maddi yetersizlik yaşayan, yaşadığı kayıp nedeniyle ailesine bakmak zorunda kaldığı için eğitim hayatına orta veren ya da devam edemeyenleri kapsayacak.

Sağlık sorunu yaşadığı için ya da afetzede olduğu için eğitim hayatına devam edemeyenlerin de kapsamda olması planlanıyor.

RESMİ DOKÜMAN ZARURÎ OLACAK

Aftan yararlanmak için temel kriterse, yaşanan durumların resmi belgelerle kanıtlanması.

AK Parti hazırladığı kanun teklifine son hali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılacak sunumun akabinde verilecek.

Öğrenci affı düzenlemesinin kapsamının genişletilmesi için YÖK Başkanlığı ve Üniversitelerarası Şura ile yapılan görüşmelerin sonuçları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

NTV

The post Öğrenci affı düzenlemesi yolda. Mazeret aranacak first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri