reklam
reklam
reklam
reklam

Meclis’teki yumruklu arbedeye karışan Osman Gökçek konuştu: Gereken karşılığı verdik ve meskenlerine gönderdik

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
meclisteki-yumruklu-arbedeye-karisan-osman-gokcek-konustu-gereken-karsiligi-verdik-ve-meskenlerine-gonderdik-0-2TQNIy8w.jpg

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek için Meclis’te düzenlenen yemin merasimi sırasında yumruklu hengame çıktı. Yumruklu kavgaya karışan AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Meclis’te yaşananları anlattı.

Kabine değişikliğinin ardından İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek, TBMM Genel Şurası’nda düzenlenen merasimle yemin ederek misyonlarına başladı. Fakat yemin merasimi sırasında AK Partili ve CHP’li vekiller arasındayumruklu hengame çıktı.

PROTESTO ARBEDEYE DÖNÜŞTÜ

Tören sırasında CHP’li milletvekilleri kürsüyü işgal ederek protesto başlattı. Protestonun büyümesi üzerine Genel Kurul’da kelamlı tartışma yaşandı, akabinde yumruklu arbede çıktı, CHP’li Mahmut Tanal’ın burnu kanadı. Yaşanan arbedenin ardından Meclis Başkanı oturuma 10 dakika orta verdi.

OSMAN GÖKÇEK YAŞANANLARI ANLATTI

Kavgaya karışan AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, tv100 ekranlarında yayınlanan “Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık” programına katılarak Meclis’te yaşananlara ait değerlendirmelerde bulundu. Gökçek, “CHP’de bir şiddet eğilimi var. Biz aslında şiddet yanlısı değiliz lakin kusura bakmayınız lütfen bir insanın sağ yanağına tokat attığınız vakit ‘hadi gel benim sol yanağıma tokat at’ diye kimse kimseyi beklemez. Hepsi tek başıma bana saldırıyorlar, imajlarda görünüyor, hepsine gereken karşılığı verdik ve meskenlerine gönderdik.” dedi.

“ŞİDDET YAPACAK ÜZERE İLERLEDİLER”

Gökçek Meclis’te yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Çok uygunum. Hiçbir problemim yok. Öncelikli olarak Sayın Akın Gürlek bakanların oturduğu yerde art tarafta Sayın İçişleri Bakanımız ile birlikte otururken bunlar kürsüyü bir anda işgal etmek istediler. Daha sonrasında onlar kürsüyü işgal etmek istedikleri noktada ben Akın Beyin olduğu yere yöneldim. Orada bekledim. Zira Cumhuriyet Halk Partililer bir anda topyekun ayağa kalktılar ve şiddet yapacak üzere oraya hakikat ilerlemeye başladılar. Daha sonrasında çabucak ardımdan Sayın Bakanımızı aldılar ve kürsüye götürdüler. Kürsünün oraya yanlışsız başkaları gelince çabucak en sağ taraftaki alana Sayın Bakanımızı güvenli bir alana geçirdiler.”

“SALDIRI OLMAYACAKSA…”

“SALDIRMAYA BAŞLADILAR”

“Yine bu biçimde olunca oraya hakikat saldırmaya başladılar. Kimileri çok önemli kalınlıkta kitaplar fırlattılar Sayın Bakanımıza. Daha sonra Tanal ve gerisinde bulunan milletvekilleri kümeleri önemli bir biçimde koşarak hücum konumunda gelmeye kalkınca ben de kendilerini püskürtmek ismine gerekli müdahaleyi yaptım. Ben Tanal’a bir tane vurduktan sonra çabucak yanındaki öteki milletvekili bana yumrukla saldırmaya kalktı. Onu da evelallah hallettik. Daha sonrasında onları püskürttük. Anayasa’nın bize vermiş olduğu hak var. Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş bir Cumhurbaşkanı, seçilmiş bir iktidar partisi var. Bizler burada Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ile belirlenmiş olan, atanmış bir bakanın Meclis kürsüsünde yemin ederken bunu oturdukları yerden protesto etmek yerine kendisine fizikî bir hücum gayesiyle oraya koştuklarını görünce buna müdahale etmek dışında bir talihimizin olmadığını biliyoruz.”

“PİŞMANLIK DUYMUYORUM”

“Bir daha tıpkı hareketi yaparlarsa bu hareketi yapmaktan çekinmem. Yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim. Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın atadığı bakanın siz kürsüsünü işgal edip, ona saldırmaya kalkarsanız biz demokratik hakkımızı kullanmak ismine orada olağan ki bu türlü bir işe gireriz. Bundan ötürü en ufak bir pişmanlık duymuyorum.

Neden 40’a yakın milletvekili, 50’ye yakın milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi’nin vekili kendi sıralarını terk etmeyip orada beklediler? Onlar orada beklerken bunlar oraya hakikat koşuyorlarsa, bizim onların orada Sayın Bakana çiçek verecek tahminen de diyerek beklememiz mi gerekir? Kendisi kalkıp da bu türlü bir olaya giriyor. Vakit zaman polislere saldırıyor. Vakit zaman mahkeme salonları basıyorlar. Bunlar esasen şiddet eğiliminde olan, bir mafya sistemi kurmaya çalışan, Türkiye Anayasası ile alakalı olarak bu hususlara zati karşı olduklarının en büyük göstergesi.”

“CHP’DE ŞİDDET EĞİLİMİ VAR”

“CHP’nin bilhassa Türkiye’deki demokrasiye, Anayasa’ya inanarak bizim kürsüdeki konuşma, yemin etme hakkımıza müdahale etmemesi gerekiyor. Emekli vatandaşlarımız ile ilgili 2 hafta evvelki görüşmede tabut getirmek istediler. ‘Tabut getiremezsiniz, bu iç tüzüğe aykırı’ dedik, adamlar tekme tokat girdi. CHP’de bu manada bir şiddet eğilimi var. Biz esasen şiddet yanlısı değiliz lakin kusura bakmayınız lütfen bir insanın sağ yanağına tokat attığınız vakit ‘hadi gel benim sol yanağıma tokat at’ diye kimse kimseyi beklemez. Hepsi tek başıma bana saldırıyorlar, manzaralarda görünüyor, hepsine gereken yanıtı verdik ve meskenlerine gönderdik.”

Kaynak: Haberler.com / Siyaset

Kaynak : Haberler.com

The post Meclis’teki yumruklu arbedeye karışan Osman Gökçek konuştu: Gereken karşılığı verdik ve meskenlerine gönderdik first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri