- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Mantarlı Tavuk Sote first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 1 kg tavuk incik
- Yarım kilo mantar
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı köri
- Kaynar su
- Tuz
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce inciklerimizi küp küp doğrayıp evvelden ısıtılmış teflon tencerede yüksek ısıda mühürlüyoruz.
- İnciğin kendi yağı olduğu için yemeğe öteki hiç yağ eklemiyoruz.
- Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra hafif rengi değişmeye başlayınca ay formunda doğradığımız soğanları tencereye ekleyip onlar da yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Soğanlar yumuşayınca evvel ikiye böldüğümüz mantarları, onlar da yumuşayınca kare kare doğradığımız biberleri tencereye ekliyoruz ve hepsini yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Tüm sebzeler kavrularak yumuşayınca üstünü geçene kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Yemek birinci suyunu çekince ikinciye su eklerken salçayı, tuzu, karabiberi, köriyi ve toz kırmızı biberi ekliyoruz.
- Üstünede 4 diş sarımsak rendeleyip bu sefer kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- 45-50 dk kadar kısık ateşte pişip suyunu biraz çekince yemeğin altını kapatabiliriz.
- Ben çalışan bir anne olduğum için yemeği sıcağı sıcağına kavanozlayıp sıfır kapak kapatıyorum.
- Kavanozlar soğuyunca buzdolabında 1 aya kadar mis üzere saklıyorum, işten gelir gelmez ısıtıp yeni pişmiş lezzetiyle tüketiyoruz. Deneyenlere afiyet olsun. 🌸.
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Mantarlı Tavuk Sote first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...