reklam
reklam
reklam
reklam

Maduro’nun gidişi, Trump’ın “Ben yönetiyorum” karşılığı. Venezuela’nın geleceği ne olacak?

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
maduronun-gidisi-trumpin-ben-yonetiyorum-karsiligi-venezuelanin-gelecegi-ne-olacak-0-uXjgTL4n.jpg

maduronun-gidisi-trumpin-ben-yonetiyorum-karsiligi-venezuelanin-gelecegi-ne-olacak-1-pXvHwAQl.jpg

“VENEZUELA’YI BEN YÖNETİYORUM”

Aylar süren ABD-Venezuela tansiyonu sonunda Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bir gece yarısı operasyonuyla ülkeden çıkarılmış ve ABD’ye götürülmüştü. Çeşitli suçlamalarla 5 Ocak’ta birinci kere hakim karşısına çıkarılan Maduro sonrası Venezuela’nın idaresi nasıl olacak sorusu sorulmaya başlandı. ABD Başkanı Donald Trump, NBC’ye verdiği röportajda Venezuela’yı kimin yönettiğini söyledi: “Ben”.

“Bu bir takım işi. Herkesin farklı uzmanlıkları var” diyen Trump, yardımcısı JD Vance, Dışişleri bakanı Marco Rubio ve Savunma Bakanı Pete Hegseth’in Venezuela konusunda ABD’nin dahlini yönlendireceklerini söyledi.

maduronun-gidisi-trumpin-ben-yonetiyorum-karsiligi-venezuelanin-gelecegi-ne-olacak-2-tMS4QuRk.jpg

RODRIGUEZ SORUSU

Trump röportajda Maduro’nun yerine süreksiz lider olarak misyon alan Delcy Rodriguez’in Amerikalı yetkililerle daha evvel çalıştığını lakin Maduro operasyonunda rastgele bir kontak kurulmadığını söyledi. Rodriguez’le kendisinin konuşup konuşmadığını söylemeyen Trump, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yla Rodriguez’in görüşmelerini İspanyolca gerçekleştirdiğini söyledi. Rodriguez ve Rubio’nun bağlarının güçlü olduğunu belirtti.

maduronun-gidisi-trumpin-ben-yonetiyorum-karsiligi-venezuelanin-gelecegi-ne-olacak-3-IblghNUV.jpg

“SEÇİMLER İÇİN ŞİMDİ ERKEN”

Venezuela’da süreksiz liderin misyona gelişinden 30 gün seçim yapması gerektiği belirtilirken, Trump seçime hayır dedi. “Venezuela’da gelecek 30 gün içinde seçim olmayacak. Evvel ülkeyi düzeltmeniz gerekiyor. Halkın oy kullanması imkansız” ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Marco Rubio da seçimler için “henüz erken” dedi.

ABD’nin Demokrat Partili isimleriyse Trump’ın çıkışına aksi bir tavır takındı. Hakeem Jeffries, Venezuelalıların geleceğine oranın halkı karar vermeli, Donald Trump değil” dedi.

maduronun-gidisi-trumpin-ben-yonetiyorum-karsiligi-venezuelanin-gelecegi-ne-olacak-4-v42eXN94.jpg

CIA: Maduro’dan sonra ülkeyi Madurocular yönetsin

Trump idaresi önümüzdeki 30 günde seçim olmayacak derken ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA ise, Maduro sonrası istikrarlı bir idare için yeniden Madurocu isimlerin idarede kalması gerektiği bildirisini verdi. Venezuela’nın iki başkanını birden kaybetmesinin istikrarsızlık doğuracağı söylenirken, Trump’ın geçici Venezuela Başkanı olan Delcy Rodriguez’i desteklemesinde CIA’in bu telkini olduğu öne sürüldü.

maduronun-gidisi-trumpin-ben-yonetiyorum-karsiligi-venezuelanin-gelecegi-ne-olacak-5-Za7duYi4.jpg

“NOBEL’İ O KAZANMAMALIYDI LAKİN BUNUNLA İLGİSİ YOK”

Venezuela muhalefet lideri Maria Corina Machado da, Maduro sonrası periyot için ismi geçen isimlerden biriydi fakat ABD’li Washington Post gazetesine konuşan Beyaz Saray’dan bir yetkilinin “Nobel yüzünden Machado’nun kalemi kırıldı” argümanı soru işaretleri yaratmıştı.

ABD Başkanı bu iddiaları reddetti lakin Nobel için gönderme yapmayı da ihmal etmedi. “Nobel’i o kazanmamalıydı lakin hayır benim kararımın bununla bir ilgisi yok” dedi.

NTV

The post Maduro’nun gidişi, Trump’ın “Ben yönetiyorum” karşılığı. Venezuela’nın geleceği ne olacak? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri