reklam
reklam
reklam
reklam

Labneli Pamuk Poğaça Tanımı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
labneli-pamuk-pogaca-tanimi-0-3HVlHjgw.jpg

Labneli Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük paket yaşmaya (veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya)
  • Alabildiği kadar un (ben 6-7 su bardağı kadar un kullandım)

Arası için;

• 300 gram labne peyniri

Üzeri için;

• Yarım çay bardağından biraz fazla üzüm pekmezi (veya rastgele bir pekmezde olur)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla su ile karıştırdim

Labneli Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Poğaçanın hamuru için su, süt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz, yaş mayayı karıştırarak yavaş yavaş un ile karıştırdım kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yaptım. Yoğurma kabına alıp hamuru koyduğum kabın üzerine streç folyo ile kapattım sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp uygunca kabarana kadar dinlendirdim.
  2. Hamuru yumurtadan büyük bezeler yapıp bezeleri uzunlamasına açıp ortasına labne yerleştirip kapattım uzunlamasına biçim verip, evvel pekmezli karışıma sonra susama buladım.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip üzerine pak bir bez örtüp 25 dakika kadar dinlendirdim.
  4. Dinlenmiş poğaçaları evvelden ısıtılmış 190° fırında pişirdim (benim poğaçalarım 18-20 dakika ortasında pişti) ve servis yaptım şimdiden yapıp deneyecek olan herkese afiyet olsun. Sizde yapın pişman olmazsınız inşallah 🤗.

Labneli Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

labneli-pamuk-pogaca-tanimi-1-4ChyVyLq.jpg

labneli-pamuk-pogaca-tanimi-2-iQQih4XL.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Labneli Pamuk Poğaça Tanımı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri