reklam
reklam
reklam
reklam

Küba’dan Trump’a rest: Ölmemiz icap ediyorsa ölürüz

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Ağırlaşan ambargo nedeniyle ulusal güç altyapısı çöken ve sıkıntı günler yaşayan Küba ‘dan ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarına karşılık geldi.

Amerikan NBC News televizyonunun “Meet the Press” programında konuşan Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, ABD’nin Küba’yı işgal etmesi için hiçbir haklı münasebetinin olmadığını söyledi. Canel, muhtemel ABD işgaline değinerek, “Eğer bu gerçekleşirse çatışma olur, uğraş olur, kendimizi savunuruz ve şayet ölmemiz icap ediyorsa ölürüz.” sözünü kullandı.

Kübalıların vatanını ne değerine olursa olsun savunacağını lisana getiren Canel, “Vakti geldiğinde ABD’nin, Küba’ya karşı bir askeri atak başlatması, cerrahi bir operasyon yürütmesi ya da bir devlet liderini kaçırması için hiçbir münasebeti olacağına inanmıyorum. Zira ulusal marşımızda da dendiği üzere, vatan için ölmek, yaşamak demektir.” diye konuştu.

“ÖZGÜRLEŞTİRİR MİYİM, ELE Mİ GEÇİRİRİM…”

ABD Başkanı Trump, 30 Ocak’ta Küba’ya petrol satan yahut sağlayan ülkelerden gelen tüm mallara gümrük vergisi uygulanmasını öngören Başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

Trump, 1 Şubat’ta Küba idaresiyle petrol tedarikinin düzenlenmesi konusunda görüşmelerin başlatıldığını duyurmuş, Küba ise bunu yalanlamıştı. Havana idaresini sık sık tehdit eden Donald Trump “Küba… hoş bir ada. Havası mükemmel. Küba’yı almak benim için bir onur olacak. Onu özgürleştirir miyim, ele mi geçiririm… Lakin isterseniz gerçeği söyleyeyim: Onunla istediğim her şeyi yapabileceğimi düşünüyorum.” demişti.

Havana hükümeti, dışarıdan petrol gelmeden ayakta kalabilmek için acil durum paketini devreye sokmuştu.

NTV

The post Küba’dan Trump’a rest: Ölmemiz icap ediyorsa ölürüz first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri