- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Kremalı Havuçlu Kış Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (zeytin yağı da olur)
- 3 adet orta uzunluk havuç
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un (kontrollü eklemekte yarar var)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Damak tadınıza nazaran ceviz yada fındık
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker (damak tadınıza nazaran arttırabilirsiniz yâda eksiltebilirsiniz )
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml
Kremalı Havuçlu Kış Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuçlarımızı rendeleyip, kenara alıyoruz ister büyük ister küçük tarafı ile bu süreci yapalım, ben rendenin büyük tarafını kullandım.
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri beyazlaya kadar çırpıyoruz, sıvı yağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz, rendelediğiniz havuçları, tarçını cevizi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- En son denetimli bir biçimde unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, yağladığımız borcama döküyoruz (kalıpta da yapabilirsiniz) ben dikdörtgen borcam kullandım.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında denetimli bir formda üstü kızarana kadar pişiriyoruz benim fırınımda 35 dk da pişti. Kekimizin pişip pişmediğini kürdan yada çöp şiş yardımı ile denetim ederek fırından alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer bir yandan krema için uygun bir tencereye evvel kuru materyalleri şeker un ve nişastayı alıp karıştırıyoruz sütü yavaş yavaş ekledikten sonra ocağa alıp, orta ateşte daima karıştırarak pişiriyoruz, pişirdiğimiz krema yoğunlaşıp kıvam almaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip 2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
- Kremamız kabuk bağlamaması için streçle üzerini kapatıp, ılımasını bekliyoruz.
- Soğuyan kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı dökerek servise hazır edelim (dilerseniz kremayı 2 dk mikserle karıştırabilirsiniz daha akışkan bir krema olur)
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek 5-6 saat buzdolabında dinlendirmeliyiz ne kadar çok dinlenirse o kadar çok lezzetli olacaktır ben sabah yaptım akşama ikram ettim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
Kremalı Havuçlu Kış Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Kremalı Havuçlu Kış Pastası first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...