reklam
reklam
reklam
reklam

Komşu arbedesinde 14 aylık bebeği hastanelik oldu. Hür bırakılan komşu kendini savundu, karşı tarafı suçladı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
komsu-arbedesinde-14-aylik-bebegi-hastanelik-oldu-hur-birakilan-komsu-kendini-savundu-karsi-tarafi-DjEQn9m5.jpg

Çınarcık’a bağlı Esenköy beldesinde bir sene evvel aldıkları meskene taşınan 4 çocuklu Baca ailesi ile birebir binada oturan E. ailesi ortasında çocuk gürültüsü, park, kaçak balkon kapaması nedeniyle çok sayıda tartışmalar yaşandı.

Son olarak 20 Şubat 2026 tarihinde yaşanan olayda Muhammed Baca (34), kucağında 14 aylık kızı İkra varken Şener E.’nin çocuk scooterı ile saldırısına uğradı. Taarruzda babanın burnu kırılırken kucağındaki 14 aylık çocuğu İkra’nın ise kafatası çatladı. Yaralılar Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Olay sonrası gözaltına alınan Şener E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha evvel uzaklaştırma kararı verilen başka kuşkulu Selvet E. ise hür kaldı.

SERBEST KALAN KOMŞUDAN AÇIKLAMA

Selvet E., Muhammed Baca ile yaşadıkları hasımlığı anlatarak kendini savundu. 7-8 ay evvel Muhammed Baca’nın apartmanın alt katına taşındığını söyleyen Selvet E., “Muhammed Baca’yla birinci husumetimiz bir otomobil park yüzünden çıkmıştır. Muhammed Baca bu olay üzerine bizi takıntılı hale getirmiştir. Muhammed Baca bizi tekraren kolluk kuvvetlerine, jandarmaya, savcılıkta cürüm duyurusunda bulunmuştur ve hepsi de temelsiz çıkmıştır. Bizim ismimize açılan evraklar hepsi de takipsizlik almıştır.” dedi.

KENDİNİ BU TÜRLÜ SAVUNDU: OTOMOBİLİN TORPİDOSUNA VURMUŞTUR

Son yaşanan olayı anlatan Selvet E., Muhammed Baca’nın otomobiliyle geçerken kendisine hakaret ettiğini, jandarmayı çağırdığını ve jandarmanın yanında Baca’nın kendisine saldırdığını argüman etti.

Sesi duyan komşuların çıktığını ve bayanların birbirine girmeye başladığını söyleyen Selvet E. onları ayırmaya çalıştıkları sırada Muhammed Baca’nın kardeşi Şener E.’ye küfür ederek saldırdığını ve birbirlerine vurduklarını söyledi.

Baca’nın elindeki küçük çocuğun daha evvel otomobilin torpidosuna vurarak gözünü morarttığını sav eden Selvet E., sonrasında ise çocuğun annesi B. Baca’nın kollarındayken yere düştüğünü savundu.

Selvet E., “Yere düşerken Muhammed Baca’nın burnu kanadığı vakit çocuğu kucağına alıp, kanı çocuğun üzerine akıtarak ‘çocuğumu darp ettiler’ diye bağırmaya başladı. Katiyen biz bu olayla alakalı çocuğa rastgele bir darp, bilerek bir şey yapmadık. Benim kardeşim muhakkak çocuğa rastgele bir darp, bir şey yapmamıştır.” diye kendilerine savundu.

Mermi bırakılma olayıyla da alakaları olmadığını savunan Selvet E., tehdit iletileri aldığını söyleyerek, “Benim dünden beri iki gündür telefonum hiç susmuyor. Beni çocuklarımla, ailemle, kardeşimle tehdit ediyorlar. Ben bu durumu yaşayacak hiçbir şey yapmadım.” dedi.

VALİ’DEN ZİYARET

Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta, olayda yaralanan baba ve kızını Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.

Konuyla ilgili Vali Usta yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız müsterih olsun; ülkemiz bir hukuk devleti olup hiçbir cürüm ve hatalı cezasız kalmayacaktır. Yalova, memleketi, aidiyeti ve inancı ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın barış ve huzur içinde yaşadığı bir vilayetimizdir. Bu uyuşmazlığa farklı bir mana yüklemek Yalova’mıza yapılacak büyük bir haksızlık olur. Toplumsal barışımızı zedelemeye, huzur ve itimat ortamını sarsmaya yönelik dezenformatif paylaşımlara prestij edilmemesini kıymetle rica ederiz” dedi.

Valilik açıklamasında, Esenköy beldesinde yaşanan olayın, tıpkı apartmanda ikamet eden iki komşu ortasında uzun müddettir devam eden uyuşmazlıktan kaynaklandığı belirtildi.

Olayın geçmişe dayalı şahsî uyuşmazlıkların bir sonucu meydana geldiği, iki komşu ortasında başlayan kelamlı tartışmanın kısa müddette fizikî hengameye dönüştüğü ve olay sırasında baba M.B. ile kucağında bulunan M.İ.B’nin darbedildiği aktarılan açıklamada, şu tabirler kullanıldı:

“Baba ile kızı, sıhhat gruplarınca Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Baba ayakta tedavisinin akabinde taburcu edilmiş, çocuğun kafatasında çatlak tespit edilmiş olup, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilerek müşahede altına alınmıştır. Olayın akabinde Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından nöbetçi Cumhuriyet savcısına bilgi verilmiş, savcılık talimatıyla taammüden yaralama olayına karıştığı tespit edilen Ş.E. isimli şahıs gözaltına alınmıştır. Kuşkulu hakkında 6284 Sayılı Kanun kapsamında önleyici önlem kararı uygulanmış, 21 Şubat 2026 tarihinde çıkarıldığı Yalova Asliye Mahkemesi tarafından tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir.”

NTV

The post Komşu arbedesinde 14 aylık bebeği hastanelik oldu. Hür bırakılan komşu kendini savundu, karşı tarafı suçladı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri