reklam
reklam
reklam
reklam

Kıymalı Pide

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

• 500 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Hamuru için;

• 225 ml ılık süt (1,5 su bardağından biraz eksik)
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket ınstant maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (daha az ve ya daha çok olabilir kullanılan un markasına nazaran kıvam farklı oluyor)

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

1. İç harç için; maydanoz hariç tüm gereçleri (biberler ve soğanı) robottan geçirin kıyma, baharatlar ve ince doğradığımız maydanozlarla robottan geçirdiğimiz biberler ve soğanı ekleyip uygunca karıştıralım. Sıvı yağ ve salçayıda ekleyip buz dolabına kaldıralım.
  2. Hamuru ben yoğurma makinesinde yaptım. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim. Süt ve sıcak suyun içine ınstant mayamızı ve sıvı yağı ekleyip unumuzun orta kısmına yavaşça çukur açıp materyalleri ekleyip yoğuralım.
  3. Yarım saat dinlenmeye bıraktığımız unumuzu un serptiğimiz tezgahımızda portakaldan daha küçük bezeler alarak pide ekmeği biçimini verecek halde tepsinizin boyutuna nazaran ayarlayın ve iç harçtan üzerine her yerine gelecek halde ekleyip, hamuru ince açmaya itina gösterin ki pideler daha lezzetli ve çıtır olsunlar
    🙂
  4. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında pidelerimizi denetim ederek pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

kiymali-pide-0-b9w8C9Hq.jpg

kiymali-pide-1-9S25Pmhi.jpg

kiymali-pide-2-S4I9TPmN.jpg

kiymali-pide-3-u7tRldwi.jpg

Nefisyemektarifleri

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri