H
hepsigundem
Guest
Bedri Usta ismiyle faaliyet gösteren kebapçının sahibi Bedrettin Aydoğdu bir müddettir toplumsal medyanın gündeminde yer alıyor.
Aydoğdu, bir vatandaşın yerdeki fahiş fiyatlara reaksiyon gösterdiği paylaşıma “Senin takipçin az, dur ben paylaşayım da adam gör.” diye cevap vermişti.
Bedri Usta son olarak hastaneye kaldırıldığı argümanıyla gündeme geldi.
Ancak gerçek farklı çıktı.
TEPKİLER YÜKSELDİ, ÖZÜR DİLEDİ
Bedri Usta ismiyle bilinen Aydoğdu, yerindeki fiyatlara reaksiyon gösteren bir müşterinin reaksiyonunu profilinde paylaşmıştı.
Bu paylaşımın akabinde toplumsal medyada reaksiyonlar yükselmiş, Aydoğdu özür paylaşımı yapmıştı.
Bedri Usta, özür paylaşımında “Ben hiçbir vakit kimseyi aşağılamadım, kimseyle dalga geçmedim. Hayatım boyunca emek vererek, çalışarak bir yerlere gelmeye çalıştım ve hâlâ da çalışıyorum.” demişti.
Kendisini eleştiren kişiyi Instagram hesabında paylaşma emelinin şeffaf olduğunu göstermek olduğunu anlatan Aydoğdu, “Ancak orada yazdığım metin, anlatmak istediğim mananın dışına çekildi. Bu durumdan ötürü kalbi kırılan, kendini incinmiş hisseden herkesten samimiyetle özür dilerim.” tabirlerini kullanmıştı.
BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Aydoğdu’nun bu açıklaması da toplumsal medya gündemini meşgul ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı işletmeye ait ihbar ve şikayetler üzerine harekete geçti.
Başsavcılık, işletme ve Aydoğdu hakkında resen soruşturma başlattı.
Soruşturmaya ait yapılan açıklamada, “İddialara mevzu paylaşımlara ait gerekli kayıt ve tespit süreçleri yapılmış olup, ilgili kurum ve kuruluşlarla acilen yazışmalara başlanmıştır. Soruşturma süreçleri, mevzuat kararları çerçevesinde ve titizlikle sürdürülmektedir.” denildi.
BEDRİ USTA HASTANELİK Mİ OLDU?
Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma sonrasında Bedri Usta’nın bir fotoğrafı toplumsal medyada paylaşılmaya başlandı.
Fotoğrafta Aydoğdu’ya bir hastanenin acil servisinde serum takıldığı görüldü.
Sosyal medyada “Bedri Usta hastaneye kaldırıldı.” notuyla birçok paylaşım yapıldı lakin gerçek farklıydı.
Aydoğdu’nun bu fotoğrafı geçen yıl 21 Kasım’da paylaştığı ortaya çıktı.
BAKANLIK DA İNCELEMEYE ALDI
Bedri Usta’nın işletmesi Ticaret Bakanlığı tarafından da incelemeye alındı.
Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan da toplumsal medya hesabından işletmeye kontrol gerçekleştirildiğini duyurmuş, 5 farklı eserin haksız fiyat artışı tarafından incelenmek üzere değerlendirmeye alındığı açıklanmıştı.
Kaplan; etiketlerin, fiyat listelerinin ve tarifelerin aldatıcı ve aldatıcı bilgi içeremeyeceği kararına terslik tespit edilmesi üzerine işletmeye idari süreç uygulandığını kaydetmişti.
NTV
The post Kebapçı Bedri Usta hastanelik mi oldu? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...