reklam
reklam
reklam
reklam

Katlanabilir iPhone ve iPhone 18 Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
katlanabilir-iphone-ve-iphone-18-tanitim-tarihi-sizdirildi-0-ie59ynRB.jpg

Apple’ın önümüzdeki devirde piyasaya süreceği akıllı telefonların yol haritası netleşmeye başladı. Emniyetli Apple kaynaklarından biri olan Sonny Dickson tarafından ortaya atılan yeni bilgilere göre, teknoloji devinin gelecek planları epey dikkat cazip. Dickson’ın tezleri sayesinde markanın 2026 ve 2027 yıllarındaki tanıtım takvimini artık daha net bir biçimde görebiliyoruz.

Apple’ın Yeni Yol Haritası Belirli Oldu: iPhone Fold Geliyor

Yol haritasına nazaran Apple, bu yılın eylül ayında iPhone 18 Pro, iPhone 18 Pro Max ve merakla beklenen iPhone Fold (Ultra) modellerini resmi olarak tanıtacak. Bu tanıtımda en çok heyecan yaratan aygıt elbet firmanın ilk katlanabilir telefonu olacak. Bölümdeki rakiplerine kıyasla epeyce farklı bir yapı sunması beklenen bu katlanabilir telefon, teknoloji tutkunlarının odak noktasında yer alıyor.

We can now confirm what Apple’s phone roadmap will look like moving forward.

Coming in September 2026 will be the iPhone 18 Pro, iPhone 18 Pro Max, and the iPhone Fold.

Then in March 2027, Apple will follow with the iPhone 18e, iPhone 18, and iPhone Air 2.

— Sonny Dickson (@SonnyDickson) March 14, 2026

Apple’ın birinci katlanabilir modeli, ekran kat izini büsbütün ortadan kaldıran özel bir teknolojik altyapı ile geliştiriliyor. Bloomberg müellifi Mark Gurman’ın aktardığı bilgilere nazaran, bu aygıt tıpkı anda iki farklı uygulamayı yan yana çalıştırabilme özelliğine sahip olacak. Art yüzeyinde iki farklı kamera barındıracak olan telefon, aktüel katlanabilir modellere kıyasla daha geniş bir tasarımla kullanıcı karşısına çıkacak.

Ayrıca bu yeni aygıtta Face ID yerine, yan tarafa entegre edilmiş bir Touch ID parmak izi sensörü bulunacak. Üst seviye donanımlara sahip olacak bu modelin Türkiye satış fiyatının 200 bin TL’den daha kıymetli olması bekleniyor.

katlanabilir-iphone-ve-iphone-18-tanitim-tarihi-sizdirildi-1-wSCKK1jx.jpg

Eylül ayındaki büyük tanıtımın akabinde şirket, 2027 yılının mart ayında ise farklı modellere odaklanacak. Yapılan sızıntılara nazaran Apple, bu tarihte iPhone 18e, standart iPhone 18 ve ince gövdesiyle dikkat çeken iPhone Air 2 modellerini vitrine çıkaracak.

Görünüşe nazaran Apple, hem katlanabilir ekran teknolojisine hem de ince dizaynlı yeni modellere önemli bir yatırım yapıyor. Bilhassa katlanabilir modelin sunacağı donanım özellikleri şimdiden büyük merak konusu. Pekala açıklanan bu yeni yol haritası hakkında siz ne düşünüyorsunuz, ilerleyen yıllarda katlanabilir bir iPhone modelini kullanmayı tercih eder misiniz?

Shiftdelete

The post Katlanabilir iPhone ve iPhone 18 Tanıtım Tarihi Sızdırıldı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri