- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
İsrail ordusuna bağlı işgal altındaki Filistin topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Uyum Ünitesinden (COGAT) yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyindeki hudut kapısının açılması kararının ABD tarafından kurulan Sivil-Askeri Uyum Merkezi (CMCC) ile eşgüdüm içinde alındığı aktarıldı.
Açıklamada, Kerem Ebu Salim Hudut Kapısı’nın bugün prestijiyle insani yardımlara “kademeli” açılacağı belirtildi.
İsrail ordusu, İran’ın misillemelerini münasebet göstererek yayaların sonlu geçişine açık Refah Hudut Kapısı dahil Gazze Şeridi’ne açılan tüm kapıları 28 Şubat’ta kapatmıştı.
COGAT, kelam konusu kararı Gazze Şeridi’nde kâfi insani yardım bulunduğunu öne sürerek almıştı.
İsrail, hücumlarla ve insani yardım girişini kısıtlayan sıkı ablukayla Gazze Şeridi’ni açlığın yayıldığı, su, ilaç, tıbbi gereçler ve hijyen materyalinin bulunamadığı bir insani felakete sürükledi.
Birleşmiş Milletler (BM), ateşkes sonrası dahi İsrail’in uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle Gazze Şeridi’ne kâfi yardımın girmediğine dikkati çekiyor.
NTV
The post İsrail, geri adım atarak Kerem Ebu Salim’i açma kararı aldı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...