- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
İkinci dönem ara tatil tarihi öğrencilerin odak noktalarından birisi olmaya devam ediyor. Milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi netleşirken, gözler ikinci ara tatilin tarihine ve ara tatillerin kalıcı olup olmayacağı tartışmalarına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı takvime göre, ikinci dönem ara tatili Mart ayında yapılacak. Diğer taraftan Bakan Yusuf Tekin’in son açıklamaları, ara tatil uygulamasının gelecekte devam etmeyebileceğine dair önemli ipuçları veriyor. Peki, İkinci ara tatil ne zaman? 2. dönem ara tatil kalktı mı, ne zaman yapılacak? Bakan Tekin’den önemli açıklama
İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?
MEB’in 2025-2026 eğitim öğretim yılı için belirlediği takvime göre, okullar 26 Haziran 2026 Cuma günü kapanacak.
Bu takvimde ikinci dönem ara tatili, 16 Mart 2026 Pazartesi ile 20 Mart 2026 Cuma tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler, 13 Mart Cuma günü ders bitiminde tatile başlayacak ve 23 Mart Pazartesi günü tekrar ders başı yapacaklar.
Ramazan Bayramı ile aynı döneme denk geliyor. Ramazan Bayramı’nın arefe günü 19 Mart Perşembe, bayramın birinci günü ise 20 Mart Cuma olarak belirlendi. Bu durum, öğrencilere ve ailelerine hafta sonu ile birleşen daha uzun bir dinlenme fırsatı sunacak.
BAKAN TEKİN: VELİLERDEN ÇOK TALEP GELİYOR
Diğer yandan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerin kaldırılması yönünde velilerden ve öğretmenlerden yoğun talep geldiğini belirtti. Bakan Tekin, özellikle çalışan ebeveynlerin sorun yaşadığını ve tatil sonrası öğrencilerin okula adaptasyonunda güçlükler yaşandığını ifade etti.
Bakan Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu konuda velilerden çok talep geliyor… Öğretmenlerimiz ‘ara tatil sonrası çocuğun okula adaptasyonu zor oluyor’ diyor. Bu konuda iki yıldır analiz yapıyoruz. Bu yıl da yapacağız. Ondan sonra değerlendireceğiz,” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, 2019’dan beri uygulanan ara tatil sisteminin önümüzdeki yıllarda yeniden gözden geçirilebileceği ve kaldırılabileceği sinyalini verdi.
Bakanlık, ara tatillerin eğitim süreçlerine etkilerini analiz etmeye devam ediyor ve henüz verilmiş kesin bir karar bulunmuyor. Ancak yapılan değerlendirmeler sonucunda, uygulamanın devam edip etmeyeceği netlik kazanacak.
2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖNEMLİ TARİHLER
- Okulların Açılışı: 8 Eylül 2025 Pazartesi
- Birinci Dönem Ara Tatili: 10 – 14 Kasım 2025
- Yarıyıl Tatili: 19 – 30 Ocak 2026
- İkinci Dönem Ara Tatili: 16 – 20 Mart 2026
- Okulların Kapanışı: 26 Haziran 2026 Cuma
Hürriyet
The post İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? Okullarda Mart ara tatili bayrama mı denk geliyor? MEB takvimi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...