reklam
reklam
reklam
reklam

İçli Köfte

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

• 600 -700 gram kadar yağlı kıyma
  • 2 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz azaltılıp çoğaltılabilir (tuzunu damak tadınıza nazaran ayarlayınız)

Dışı için;

• 2 su bardağı çiğ köftelik düğü
  • 5 tane yumurta ( yumurtanın büyüklüğüne ve küçüklüğüne nazaran değişiyor )
  • 1 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 tane soğan
  • 1 su bardağından biraz eksik patates püresi tozu (isterseniz 2 tane patatesi haşlayıp ezin oda olur)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz ( siz yinede damak tadiniza nazaran ayarlayınız)

İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Önce soğanı ince ince doğrayınız ve biraz tereyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz.
  2. Üstüne çekilmiş eti, baharatlarıda ekleyip güzelce kısık ateşte yavaş yavaş pişiriniz, pişmesine yakın biber salçasınıda ekleyiniz ve birazda onunla pişiriniz soğumaya bırakınız.
  3. Soğuyunca içindeki yağ donuyor ve daha rahat yapılıyor.
  4. Sonra dışı için 2 bardak düğüyü sıcak suyla ıslatınız ve kabarıncaya kadar bekleyiz. Şayet patates püresi tozunuz yoksa 2 tane patatesi haşlayınız güzelce pürüzsüz bir biçimde eziniz ve kenara alınız.
  5. Soğanı rendeleyiniz un hariç başka materyalleri ekleyiniz ,en son unu denetimli olarak koyunuz ve yumuşak bir biçimde yoğurunuz. Çok yumuşak olacak fakat elinize alınca da yapışmayacak.
  6. Sonra yumurtadan küçük bezeler yapınız.
  7. 1 kaseye su koyup elinizi içine batırıp aşağıda görüldüğü halde elinizle oyup hamuru inceltiniz içine etini koyunuz biçimini veriniz ve kızartınız.

Not:ben bu tanımımı yıllardır yapıyorum daima kızartma yaptım çok beğenilen bir tanım hiç suda haşlama yapmadım birde püf noktalarından biri dağılmaması için sıvı yağ kullanmayın tereyağı kullanın et soğuyunca tereyağı donuyor birde yumurtanın büyüklüğüne küçüklüğüne nazaran değişiyor hamuru ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapınız.

Not :ben bu tanımı daima kızartarak yaptım haşlama hiç denemedim. O yüzden kızartarak deneyin.

İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

icli-kofte-0-lIuZGVNX.jpg

Nefisyemektarifleri

The post İçli Köfte first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri