reklam
reklam
reklam
reklam

İBB davası tutuklularından müthiş cezaevi savları: İlacı mazgaldan vereceğiz!

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Bugün altıncı haftası başlayacak İBB davası kapsamında tutuklu sanıkların savunmaları alınmaya devam ediliyor. Çoğunluğu Silivri’de olmak üzere, aylardır cezaevinde olan birtakım İBB tutukluluları, savunmalarında, Türkiye’deki makûs cezaevleri şartlarına ait dikkat alımlı transferlerde bulunuyor.

‘İKİ AY YERDE YATTIK’

Geçen hafta savunma yapan İBB Dijital Yayınlar Koordinatörü Ulaş Yılmaz, savunmasının sonunda Silivri’deki cezaevi şartlarını ve şahit olduğu ağır bir olayı şöyle anlattı: “Koğuşta 10 kişi iki aydan fazla yerde yattık. Tüm eşyalarımız çöp poşetindeydi. Bu poşet bende travma yarattı zira bizim kısımdan iki kişi öldü. Birinin eşyaları kapıya çöp poşetiyle konuldu. Oburu benim elimde öldü, kalp krizi geçirdi, lisanını yuttu, morardı. Kapıyı yumrukladık ancak gözümüzün önünde öldü. Sonra onun eşyalarını da çöp poşetine koyduk ve kapıya bıraktık. Ayrıyeten koğuşta birden fazla hasta yaşlılar var. Duşlarını, ilaçlarını alamıyorlar.”

‘YARA BERE İÇİNDEYİZ’

Yine geçen hafta savunma yapan kent plancısı Nuri Cem Ceylan ise cezaevinde pek çok farklı problemle çaba ettiklerini belirttiği savunmasında şunları aktardı: “Koğuşta 60 bireyiz, birinci karşılaştığımız şey keneler oldu. 2026 yılında hâlâ kenelerle uğraşıyoruz. Günlerce ranzanın altında yattım. Koğuş çok dar, yaklaşık bir buçuk kulaç. Yemekler soğuk. İlaç istememize karşın gelmiyor. İlaçlı suyla duş alıyoruz, bedenimiz yara içinde” dedi.

Tutuklulardan Güldem Şık’ın avukatı ise akıllara sakinlik veren bir savda bulundu. Avukat, yaşamı boyunca antidepresan kullanmamış müvekkili hakkında “intihar şüphesi” gerekçesiyle tecrit uygulandığını ve Şık’ın bu süreçte rahatsızlandığını belirterek şunları söyledi:

“‘Biz sana ilaç veremeyiz, sen ağzını mazgala yaklaştır biz sana mazgaldan ilacı ağzına vereceğiz’ üzere insanlık onurunu ayaklar altına alan uygulamalara maruz kaldı.”

CİNAYET KOĞUŞUNDA

İBB Akıllı Şehirler Müdürlüğü işçisi İsmet Korkmaz da savunmasında, uyuşturucu kabahatinden tutuklu şahıslarla tıpkı koğuşta olduğunu anlatarak “70 kişilik bir ortamda altı aydır yerde yatıyorum. Bu durum beni ruhsal olarak çok yıprattı. Ailem Erzurum’dan İstanbul’a taşınmak zorunda kaldı. Gelirimiz olmadığı için güç kurallarda yaşamaya çalışıyorlar” diye konuştu.

İBB Spor Kulübü Lideri Fatih Keleş’in tutuklu oğlu Mustafa Keleş’in avukatı, müvekkilinin iki sefer verem karantinasında kaldığını, bu süreçte hekimle bile görüşemediğini ve cinayet koğuşunda olduğunu belirtti.

‘İLLA ÖLMEK Mİ GEREK’

Reklamcı Yusuf Utku Şahin ise cezaevindeki sıhhat sürecini şöyle anlattı: “Altı aydır buradayım. Birinci haftalarda ağır hastalandım. O 60 kişinin içinde yatıyorum. Koğuştakiler bile halime acıyıp yardım etti. Bedenimde yaralar çıktı. Revire çıkmak, uzaya mekik göndermek kadar sıkıntı. Tekraren dilekçe verdim fakat uzun müddet sonra çıkabildim. İlla vefata mi yaklaşmak gerekiyor?”

Tutuklulardan Kahraman Yeşilyurt’un avukatı ise iki hafta evvelki tahliye talebinde, müvekkilinin kapasitesinin üzerinde bir koğuşta kaldığını ve bu sayede vefattan kurtulduğunu anlattı. Avukat, “21 kişilik koğuşta 75 kişi kalıyorlardı. Üç defa bayıldı. Sonuncusunda kalabalık sayesinde fark edilip düşmekten kurtuldu. Olağanda ‘kalabalık yüzünden’ denir ancak buna ‘sayesinde’ demek zorundayım zira müvekkilimin hayatı kurtuldu” tabirlerini kullandı.

Cumhuriyet

The post İBB davası tutuklularından müthiş cezaevi savları: İlacı mazgaldan vereceğiz! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri