- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Bu hafta sonu gerçekleştirilecek sınavlar belli oldu. 25 – 26 Nisan 2026 sınav takvimi bu hafta sonu yapılacak sınavlara katılım gösterecek adaylar tarafından kontrol ediliyor. Adayların sınav binalarına giriş saatlerindeki 15 dakika kuralına ve yanlarında bulundurmaları gereken resmi belgelere dikkat etmeleri hayati önem taşırken, her sınavın kendine has uygulama esasları ve oturum süreleri bulunuyor. Peki, Bu hafta sonu sınav var mı, ne sınavı yapılacak, saat kaçta?
HAFTA SONU SINAV PROGRAMI 25 – 26 NİSAN 2026
Bu hafta sonu ÖSYM tarafından 3 sınav, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 sınav ve 25 – 26 Nisan 2026 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) 2025-2026 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ara sınavları uygulanacak.
25 Nisan 2026 Cumartesi Sınav Programı
e-TEP (Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı)
ÖSYM tarafından düzenlenen ve adayların İngilizce dil yeterliliklerini ölçen e-TEP sınavı, 25 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Elektronik sınav merkezlerinde yapılacak olan bu sınavın başlama saati genellikle 13.45 olarak belirlenmiş olup, adayların bu saatten önce merkezlerde hazır bulunması gerekiyor.
26 Nisan 2026 Pazar Sınav Programı
İOKBS (Milli Eğitim Bakanlığı Bursluluk Sınavı)
Milyonlarca ortaokul ve lise öğrencisinin heyecanla beklediği bursluluk sınavı (İOKBS), 26 Nisan Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Tek oturum halinde uygulanacak sınavda öğrenciler, burs desteği alabilmek için ter dökecek.
DUS/1 (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı)
Diş hekimlerinin uzmanlık eğitimi alabilmek için gireceği 2026 yılının ilk DUS oturumu, Pazar günü saat 10.15’te başlayacak. Bu sınavla eş zamanlı olarak Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için Seviye Tespit Sınavı (STS Diş) da uygulanacak.
HMGS (Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı)
Hukuk mezunlarının meslek hayatına adım atabilmeleri (avukatlık stajı, hakimlik ve savcılık sınavları öncesi şart) için girmeleri gereken HMGS, Pazar günü gerçekleştirilecek bir diğer önemli oturum olacak.
Hürriyet
The post Hafta sonu sınav programı 25 – 26 Nisan 2026 || Bu hafta sonu sınav var mı, ne sınavı yapılacak, saat kaçta? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...