reklam
reklam
reklam
reklam

Güney Afrika’da şap hastalığı nedeniyle ulusal afet hali ilan edildi

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
guney-afrikada-sap-hastaligi-nedeniyle-ulusal-afet-hali-ilan-edildi-0-KcfxFGM5.jpg

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde hızla yayılan şap hastalığı nedeniyle ülke genelinde “ulusal afet hali” ilan edildi.

Ulusal Afet Yönetim Merkezi Başkanı Elias Sithole; Doğu Cape, Free State, Gauteng, KwaZulu-Natal, Limpopo, Mpumalanga, Kuzey Batı ve Batı Cape eyaletlerinde görülen şap salgınının ulusal afet boyutuna ulaştığını duyurdu.

Elias Sithole, salgınla başa çıkmak üzere ilan edilen ‘ulusal afet hali’nin’, Güney Afrika’nın hayvancılık sektörü, gıda güvenliği, kırsal geçim kaynakları ve ihracat pazarları için salgının oluşturduğu riske karşı önemli ve gerekli bir adım olduğunu ifade etti.

14 MİLYON BÜYÜKBAŞ HAYVAN AŞILANACAK

Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ise yaptığı açıklamada, hükümetin gelecek 12 ayda 14 milyon büyükbaş hayvanın aşılanmasına karar verdiğini belirterek, bunun için 28 milyon doz aşıya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ramaphosa, çiftliklerin aşıyı derhal temin etmesi için çalışmalara başladıklarını duyurarak, “Tarım Bakanlığı ile çalışmak üzere uzmanlardan ve çiftçi örgütü temsilcilerinden oluşan özel bir ekip kurdum.” dedi.

VİRAL ENFEKSİYON NİTELİĞİ TAŞIDIĞI BELİRTİLDİ

Şap hastalığı; sığır, koyun ve keçi gibi çift tırnakları hayvanlarda yüksek ateş, ağız ve tırnaklarda yaralarla yol açıyor.

Hızla yayılması ve ciddi verim kayıplarına yol açılması nedeniyle hayvancılık ekonomisini tehdit eden viral bir enfeksiyon olma özelliği taşıyor.

guney-afrikada-sap-hastaligi-nedeniyle-ulusal-afet-hali-ilan-edildi-1-YLK5pyjg.jpg

Kaynak : Ensonhaber

The post Güney Afrika’da şap hastalığı nedeniyle ulusal afet hali ilan edildi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri