- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
2001 yılında Diyarbakır’da uğradığı hücumda beraberindeki 5 silah arkadaşıyla şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, vefatının 25’inci yılında anılmaya devam ediyor. Bugün Sakarya’nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anılan Ali Gaffar Okkan’ı oyuncu Gonca Vuslateri de unutmadı.
Gaffar Okkan’ın mezarı başında çekilen bir fotoğrafını paylaşan ünlü oyuncu, Diyarbakır’da da misyon yapmış olan emekli dedesinin oyun arkadaşı olduğunu ve her okul dönüşü birlikte oyunlar oynadıklarını belirtti.
“GAFFAR AMCAN ÖLDÜ, DEDEN ARTIK OYUN OYNAYAMAZ”
Dedesinin çok hisli biri olduğunu da değinen Vuslateri, paylaşımında “Okuldan konuta geldim bir gün. Mesken sessiz. Herkes başka bir odada. Anneannem; ‘Oyun oynayamaz deden artık kızım. Gaffar amcan öldü. Deden, artık oyun oynayamaz’ dedi” sözlerini kullandı.
Bir çocuk annesi ünlü oyuncu, kelamlarına “O gün tam 5 dakika evvel pilot, artık emekli albay olan dayım. Yalnızca ‘bugün de kalmayayım meskene gideyim ağabey’ dediği için kızının düğününü, Asya’yı ve hayatı görebiliyor” diye devam etti.
“OYUN BENİM İÇİN YILLAR EVVEL BİTTİ”
Ailesinde herkesin asker olduğunu ve bayramları çok keyifli kutladıklarını söyleyen Gonca Vuslateri, “Gece olunca anılar anlatılırdı. yaşlar helal olurdu. Herkes uyurdu. Dedem uyuyamazdı” dedi.
Bir gün dedesine “Gaffar amca neden öldü?” diye sorduğunu anlatan Vuslateri, dedesinin ise “Boşver kızım. Büyüyünce üzülürsün” dediğini belirtti.
Gonca Vuslateri, kelamlarını “Oyun benim için yıllar evvel bitti. Güzel oyuncu da değilim aslında. Avare İbo’nun yalancısıyım. Gaffar Okkan, dedem İbrahim Ertan’a saygımla…” diye noktaladı.
PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜ, ŞEHİT OLDU
Evli ve 2 çocuk babası Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 günü akşam saatlerinde makamından çıkarak Valilik binasına hakikat seyir halindeyken, Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda pusuya düşürüldüğü silahlı atakta şehit oldu. Hain hücumda, Okkan’ın yanı sıra polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy da şehit düştü.
NTV
The post Gonca Vuslateri, Gaffar Okkan’ı mevt yıl dönümünde andı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...