reklam
reklam
reklam
reklam

Geleceğim Ol Derneği: Eğitimde büyük umut

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Maddi olanaksızlıklar nedeniyle eğitimden uzaklaşma riski yaşayan çocuklara yönelik çalışmalar yürüten Geleceğim Ol Derneği, sadece burs dayanağıyla değil; akademik, toplumsal ve kültürel projeleriyle de dikkat çekiyor. Dernek başkanı Serdar Yavaşoğlu, gönüllü öğretmenlerden oluşan gruplarıyla öğrencilere birebir eğitim takviyesi sunduklarını belirterek çocukların hem okul muvaffakiyetini artırmayı hem de onları toplumsal hayatta güçlü bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Çocuklara kapsamlı bir gelişim modeli sunduklarını söyleyen Serdar Yavaşoğlu, bilhassa maddi olanaksızlıklar nedeniyle eğitimden kopma riski yaşayan öğrenciler için çok taraflı bir dayanışma sistemi kurduklarını tabir etti. İstekli ve temelli güçlü bir takım oluşturduklarını belirten Yavaşoğlu, “Eğitim kurulumuzda 30 kişi var, 25’i öğretmen. Çocuklara birebir ders takviyesi veriyoruz. Bizim 12 öğrencimiz dershaneye gidiyor. Kitap ve malzeme masraflarını da biz karşılıyoruz. Başta 20-25 öğrenciye burs veririz diye düşünmüştük. 72 öğrenciyle başladık, bugün 160 öğrencimiz var. 330 üyemizle büyük bir aile olduk. Beş buçuk yaşında karateye başlayan bir kızımız iki ay evvel Antalya’da Türkiye ikincisi oldu ve ulusal kadroya seçildi. Matematikte İzmir üçüncüsü olan öğrencilerimiz var. Bale, satranç ve farklı alanlarda çok başarılı çocuklarımız var” dedi.

‘GIDA VE TOPLUMSAL DAYANAK DE VERİYORUZ’

Derneğin faaliyetlerinin yalnızca eğitimle hudutlu olmadığını belirten Yavaşoğlu, toplumsal yardım çalışmaları ile ilgili “Çocuklara kıyafet, kırtasiye, besin takviyesi veriyoruz. İngilizce ve Almanca dersleri sağladık. Kültürel seyahatler düzenliyoruz; Çanakkale, Anıtkabir, bilim merkezleri üzere yerlere götürüyoruz. Bizim gayemiz; başarılı, özgüveni yüksek, Cumhuriyet kıymetlerine bağlı çocuklar yetiştirmek. Yalnızca ders değil, hayatın kendisini öğretiyoruz” dedi.

Cumhuriyet

The post Geleceğim Ol Derneği: Eğitimde büyük umut first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri