reklam
reklam
reklam
reklam

Fırın Kokulu Pide

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
firin-kokulu-pide-0-UMY4h3IN.jpg

Fırın Kokulu Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru;

• 4.5 su bardağı un
  • 350 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım paket ınstant maya

Şifası;

• 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 1.5 yemek kaşığı kaynar su

Fırın Kokulu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

1. 1 yemek kaşığı un, maya, şekeri az bir suyla özüyoruz ve ön mayalanma için kenara koyuyoruz.
  2. 4. 5 bardak un, tuz ve 350 ml su ile hamuru yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Ön maya hazır olduğunda dinlenmiş hamura karıştırarak yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Hamur mayalandığında altına tam buğday unu serptiğimiz tepsiye hamuru yayarak inceltiyoruz. Kalın yapmayın pişerken kabaracak. Tepsi mayasına bırakalım 20-30 dk.
  5. Fırını 230 yada 250 derecede alt/üst ayarda ayarlayın( kendi fırınınıza nazaran ayarlayın ben 250 derece pişirdim).
  6. Şifasını hazırlarken unu ve ılık suyu karıştırıyoruz. Akabinde kaynar suyu ekleyip unun nişastasını salmasını bekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Sonrasında yumurta sarısınıda ekleyerek çırpıyoruz ve şifasını hazırlamış oluyoruz.
  7. Tepsiye yaydığımız hamurun üzerine şifasını sürüp iki elimizle bastırarak pide halini veriyoruz ve bekletmeden ısınmış fırına atıyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. ( pideyi fırına atmadan fırının tabanına yarım bardak su döküp tepsiyi koyup kapatıyorum ki nemli bir biçimde pişsin).
  8. Pideyi çıkardığımızda sert olabilir sofra bezine sarıp dinlenmeye bıraktığınızda yumuşayacaktır.

Fırın Kokulu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

firin-kokulu-pide-1-TigM1TyY.jpg

firin-kokulu-pide-2-TKDbzF83.jpg

firin-kokulu-pide-3-944KBb79.jpg

firin-kokulu-pide-4-EiMaOc7q.jpg

firin-kokulu-pide-5-SwIXIxD4.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Fırın Kokulu Pide first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri