reklam
reklam
reklam
reklam

EKPSS TERCİH SONUÇLARI ÖSYM SORGULAMA EKRANI 2026 ÖSYM || EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçlar nasıl yapılır? Engelli memur alımı kur

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
ekpss-tercih-sonuclari-osym-sorgulama-ekrani-2026-osym-ekpss-tercih-sonuclari-ne-zaman-B9bpThUx.jpg

EKPSS tercih sonuçları sorgulama ekranı ÖSYM.gov.tr ile erişime açılacak. ÖSYM tarafından engelli memur alımı EKPSS tercihleri tamamlandı. Buna göre, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak. Değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra EKPSS tercih sonuçları belli olacak. Peki, 2026 EKPSS engelli memur alımı yerleştirmeleri ne zaman yapılacak? EKPSS kura çekimi ne zaman? İşte, EKPSS tercih sonuçları 2026 ve konu hakkında ayrıntılar.

ekpss-tercih-sonuclari-osym-sorgulama-ekrani-2026-osym-ekpss-tercih-sonuclari-ne-zaman-AwI344CI.jpg

ENGELLİ MEMUR ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yeni yılda 1573 engelli vatandaşın EKPSS üzerinden kamuda istihdamının sağlanacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Yeni yılla birlikte EKPSS’den sınava girecek kardeşlerimize güzel bir haber paylaşmak istiyorum. 1573 yeni istihdamımız olacak. Önümüzdeki günlerde kılavuzumuzu hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın sitesinde hem de ÖSYM’nin resmi web sayfasında paylaşacağız.” dedi.

Ancak kura çekimi tarihi yayınlanmadı.

ekpss-tercih-sonuclari-osym-sorgulama-ekrani-2026-osym-ekpss-tercih-sonuclari-ne-zaman-p6zMK1KR.jpg

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından henüz EKPSS tercih sonuçları açıklanma tarihi yayınlanmadı. İlerleyen haftalarda tercih ve yerleştirme sonuçları belli olacak.

ekpss-tercih-sonuclari-osym-sorgulama-ekrani-2026-osym-ekpss-tercih-sonuclari-ne-zaman-ECJwvKIH.jpg

KURA İLE YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirme yapılırken;

– Kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek, bunlardan herhangi birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

– 657 sayılı Kanunun 36 nci maddesine göre 11 inci dereceli kadrolar için ilkokul mezunları kura ile yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacaktır.

ekpss-tercih-sonuclari-osym-sorgulama-ekrani-2026-osym-ekpss-tercih-sonuclari-ne-zaman-K2HlVmWT.jpg

– 657 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecektir. İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecektir. Tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecektir. Kurada çekilen aday, işlemi gerçekleştirildikten sonra kura listesinden çıkarılacak ve kuraya kalan adaylar ile devam edilecektir. Kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecektir. İlköğretim/ortaokul mezunlarının kura ile yerleştirme işlemi sonrasında boş kalan kadrolara ilkokul mezunları aynı şekilde kura ile yerleştirilecektir.

Hürriyet

The post EKPSS TERCİH SONUÇLARI ÖSYM SORGULAMA EKRANI 2026 ÖSYM || EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçlar nasıl yapılır? Engelli memur alımı kura çekimi ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri