reklam
reklam
reklam
reklam

Eğitim teknolojileri vizyonu uluslararası arenada

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
egitim-teknolojileri-vizyonu-uluslararasi-arenada-0-5gr8yLET.jpg

İngiltere Eğitim ve Eğitim Teknolojileri Fuarı (British Educational Training and Technology – BETT) 21-23 Ocak tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirildi. Kamu ve özel sektör temsilcileri, girişimciler, yatırımcılar ve akademik çevreleri bir araya getiren etkinlikte dijital öğrenme, yapay zekâ, öğrenme analitiği ve yenilikçi eğitim çözümleri alanlarındaki küresel eğilimler ve politikalar ele alındı. BETT Show 2026 kapsamında Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit, uluslararası temaslarda bulundu. Bakan Yardımcısı Macit; Kazakistan Bilim ve Yükseköğretim Bakanı Sayasat Nurbek, Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı Birinci Bakan Yardımcısı Yevhen Kudrıavets ve Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı Burslardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Lina Altoaımy ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde, 26-28 Haziran 2026 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Eğitim Diplomasisi Forumu ile Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi (TETZ) için davetler iletildi ve ülkeler arası eğitim iş birliği imkânları ele alındı.

İYİ NİYET MEKTUBU İMZALANDI
Öte yandan, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM) ile Uluslararası Eğitim Teknolojileri Etki Merkezi (ICEI/EduEvidence) arasında eğitim teknolojileri alanında iş birliğini güçlendirmeye yönelik iyi niyet mektubu imzalandı. İmzalanan mektup kapsamında Türkiye’de eğitim teknolojileri için güvenilir ve araştırma temelli bir sertifikasyon ve değerlendirme mekanizmasının geliştirilmesi hedefleniyor. Bu çalışmalarla, yerli EdTech girişimlerinin desteklenmesi ve eğitim teknolojilerinde sürdürülebilir inovasyonun teşvik edilmesi amaçlanıyor.

KÜRESEL REKABET GÜCÜ VURGULANDI
MEB bünyesinde YEĞİTEK Genel Müdürlüğü koordinasyonunda açılan “Ülke Pavilyonu”, fuarın dikkat çeken alanlarından biri oldu. Pavilyonda, eğitim teknolojileri alanında faaliyet gösteren yerli firma ve girişimlerin katılımıyla eğitimde yapay zekâ ve veri temelli karar alma süreçlerini merkeze alan, ölçülebilir pedagojik etki üreten ve öğretmeni güçlendirmeyi hedefleyen yerli çözümler uluslararası ekosisteme tanıtıldı. Bu kapsamda robotik, kodlama, STEAM, sanal laboratuvarlar ile artırılmış ve sanal gerçeklik tabanlı deneyimsel öğrenme yaklaşımları öne çıkarıldı. Öğrenciyi pasif alıcı konumundan aktif üreticiye dönüştüren modellerin yanı sıra; dil eğitimi, kişiselleştirilmiş öğrenme ve çevrim dışı erişim gibi alanlarda geliştirilen ölçeklenebilir çözümler aracılığıyla Türkiye’nin eğitim teknolojilerindeki yenilikçi yaklaşımı ve küresel rekabet gücü vurgulandı.

Hürriyet

The post Eğitim teknolojileri vizyonu uluslararası arenada first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri