- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, Meclis’te parlamento muhabirleriyle kahvaltıda bir ortaya geldi.Davutoğlu gündeme ait açıklamalarda bulundu.
TBMM’DEKİ CHP İŞGALİ
Yeni bakanların TBMM’deki yemin merasimi sırasında CHP’li milletvekillerinin kürsüyü işgal etmeye kalkması ve akabinde çıkan yumruklu arbedeye değinen Davutoğlu, “Beğenirsiniz beğenmezsiniz Cumhurbaşkanı bir atama yapmış ve gelip yemin etmeleri gerekiyor. Reaksiyon gösterebilirsiniz lakin bu reaksiyon Meclis’in prestijine halel getirmeyecek halde olmalı. Bu olay Meclis’e, 2 bin yıllık devlet geleneği olan Türkiye’ye yakıştı mı?” dedi.
HERKES YERİNİ BİLECEK
CHP’nin Yeni Yol Grubu’ndaki partilerden yaptığı milletvekili transferlerine reaksiyon gösteren Ahmet Davutoğlu, “Milletvekili transferinde iktidarı eleştireceksin lakin kendin yapacaksın. DEVA Partisinden, bizden transfer yaptılar. Yeni Yol Kümesi devam edecek hiç merak etmeyin. İstifa eden kaybeder. Ben vekillerimize güveniyorum. Çok baskı olduğunu biliyorum. Hâlâ transfer için görüşme yapıyorlar” sözlerini kullandı.
“Herkes haddini, yerini yurdunu bilecek” diyen Davutoğlu, “CHP ne vakit yüzde 48’i gördü, ne vakit yüzde 30’u aştı? Ne yapmak istiyorsunuz CHP olarak. ‘Yeni Yol Kümesi ortadan kalksın, biz iki kutup, AK Parti ve CHP olarak uğraşalım’ diyorsanız yolunuz açık olsun. Yeni Yol Grubu’nu dağıtan tarih önünde hesap verir” değerlendirmesinde bulundu.
İTTİFAK SORUSU
İttifak sorusuna da cevap veren Gelecek Partisi başkanı Davutoğlu, “Birbirine yakın partilerin mümkünse birleşerek, olmuyorsa ittifak kurarak toplanması Türkiye’nin menfaatine olur. Her uygun niyetli çabayı destekleyeceğiz. Türkiye’nin üçüncü yola muhtaçlığı var” dedi.
Kaynak : Haber7
The post Davutoğlu’ndan CHP’ye transfer reaksiyonu: Herkes haddini bilecek first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...