reklam
reklam
reklam
reklam

Bursa’da sokak kavgasında ölümle biten davada tartışmalı tahliye kararı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
bursada-sokak-kavgasinda-olumle-biten-davada-tartismali-tahliye-karari-0-A9AhRnSv.jpg

12 Temmuz 2024 gecesi saat 23.30 sıralarında, Bursa’nın Osmangazi ilçesi Hocaalizade Mahallesi’nde, daha önce çeşitli suçlardan 19 kaydı bulunan Bilal Türkmen, sokakta karşılaştığı Kamil Eren Ü. ve Mehmet Kaan Ü. ile tartışmaya girdi. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine Kamil Eren Ü., Türkmen’i bacağından bıçakladı.

Atardamarının kesilmesi sonucu ağır kan kaybeden Türkmen, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan ve akraba oldukları belirlenen şüpheliler, güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle yakalandı.

bursada-sokak-kavgasinda-olumle-biten-davada-tartismali-tahliye-karari-1-j5wy7cEf.jpg

“SİGARA VE PARA İSTEDİ, SALDIRDI” SAVUNMASI

Emniyette ifade veren Kamil Eren Ü., maktulün kendilerinden önce sigara, ardından para istediğini, olumsuz yanıt alınca hakaret ederek saldırıya geçtiğini öne sürdü. Arbede sırasında bıçağın maktulün elinden alındığını savunan sanık, rastgele savurduğu bıçağın ölümcül sonuç doğurduğunu sonradan fark ettiğini iddia etti.

Gözaltına alınan Kamil Eren Ü. tutuklanırken, kuzeni Mehmet Kaan Ü. ile delil kararttığı gerekçesiyle gözaltına alınan ağabeyi Kemal Erdem Ü. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

bursada-sokak-kavgasinda-olumle-biten-davada-tartismali-tahliye-karari-2-nDpYM7YO.jpg

SAVCIDAN MÜEBBET TALEBİ

Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, esas hakkındaki mütalaasında Kamil Eren Ü. ile Mehmet Kaan Ü.’nün “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanığın ağabeyi Kemal Erdem Ü. hakkında ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan hapis cezası talep edildi.

bursada-sokak-kavgasinda-olumle-biten-davada-tartismali-tahliye-karari-3-d4zp6apX.jpg

“KATİL OLARAK ANILMAK İSTEMİYORUM”

Son savunmasında olayın kasıtlı olmadığını yineleyen Kamil Eren Ü., yaşananların saniyeler içinde geliştiğini belirtti. Tıp bilgisi olmadığını, karanlıkta atardamarı hedef aldığını bilmediğini savunan sanık, ağır yaralandığını fark etmesi halinde sağlık ekiplerine haber vereceğini söyledi.

“Ben kampüs çimenlerinden kendimi cezaevi avlusunda buldum” diyen sanık, pişman olduğunu ifade ederek, “Hakkaniyetle, adil bir yargılanma istiyorum” sözleriyle tahliyesini talep etti.

bursada-sokak-kavgasinda-olumle-biten-davada-tartismali-tahliye-karari-4-18RdEHwM.jpg

DİĞER SANIKLAR SUÇLAMAYI REDDETTİ

Tutuksuz sanık Mehmet Kaan Ü., olayın aniden geliştiğini ve kuzeninin kasten öldürme niyeti taşımadığını savunarak beraatini istedi. Kemal Erdem Ü. ise olayla ilgisi olmadığını, durumu sonradan öğrendiğini ve emniyet güçleriyle iş birliği yaptığını belirtti.

MAHKEMEDEN İNDİRİM VE TAHLİYE

Mahkeme heyeti, Kamil Eren Ü.’yü “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak takdir indirimi uygulanarak ceza 8 yıl 9 aya düşürüldü ve sanığın oy çokluğuyla tahliyesine karar verildi.

Heyet, Mehmet Kaan Ü.’yü “suça yardım” suçundan 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkûm ederken, Kemal Erdem Ü. hakkında beraat hükmü kurdu.

bursada-sokak-kavgasinda-olumle-biten-davada-tartismali-tahliye-karari-5-R68GSB8p.jpg

Kaynak : Ensonhaber

The post Bursa’da sokak kavgasında ölümle biten davada tartışmalı tahliye kararı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri