reklam
reklam
reklam
reklam

Bitlis Ketesi (Kade)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
bitlis-ketesi-kade-0-NfeB4g4L.jpg

Bitlis Ketesi (Kade) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

• 2 kilo un
  • 1 litre ılık süt
  • 1 yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 300 gr sana yağ yahut tereyağı (tercihe göre)
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

• 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı tuz

Üzeri için;

• 1 çörek otu ve ya tercihe nazaran haşhaş
  • 2 -3 yumurta sarısı

Bitlis Ketesi (Kade) Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle unun tamamını kaba boşaltıktan sonra ortasına ılık sütün tamamını alıp mayayı ve şekeri ekleyip yavaşça eritip unla yoğurmaya başlayalım.
  2. Ardından yavaş yavaş oda sıcaklığındaki katı yağı ve sıvı yağı tuz ekleyip yoğurmaya devam edelim kıvama nazaran fazladan un eklenebilir. Ele yapışmayan bir hamur elde etikten sonra 2 saat dinlendirelim.
  3. İç harcı için derin ve geniş bir tencereyi (pilavlık tencere ideal) ocağa aldıktan sonra sıvı yağı, unu, tuzu ve cevizi tencereye ekledikten sonra tam kavurmadan ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  4. 2 saat akabinde mayalanan hamurumuzu mandalina boyutunda bezelere ayıralım. Şayet ki mayalanmamışsa hamur 1 saat kadar tekrar dinlendirelim.
  5. Ayırdığımız bezeleri parmak ucumuzla açip içine evvelce soğutuğumuz harçtan bir yemek kaşığı kadarını koyup kapatın. Ve tekrar bastırın inceltip tepsiye bırakın.
  6. Yağlanmış tepsiye istediğiniz büyüklükte genişletip koyabilirsiniz. Benim fırın tepsisine 4 adet düşücek formda ayarladım.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu koyduktan sonra 150 derece evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriniz. Ben 3 yumurta sarısına 3 yemek kaşığı kadar yoğurt ek ettim. Daha hoş kızarması için.
  8. İsteğe bağla iç harcını peynirli ve sadede yapılabilir. Bu tarife nazaran materyalden 20 adete nazaran kete çıkar beze büyüklüğüne nazaran çoğalta bilirsiniz ve ya daha geniş yapıp adet olarak da daha az yapılabilir.

Bitlis Ketesi (Kade) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bitlis-ketesi-kade-1-k3r915XD.jpg

bitlis-ketesi-kade-2-KSYGV1gr.jpg

bitlis-ketesi-kade-3-bX6PBKrS.jpg

bitlis-ketesi-kade-4-BDrrBqr1.jpg

bitlis-ketesi-kade-5-nbcQJjTy.jpg

bitlis-ketesi-kade-6-3yDBRqmp.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Bitlis Ketesi (Kade) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri