- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Irak’taki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Lideri Mesud Barzani’yle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye’deki gelişmeler ve Irak’ın siyasi geleceği ele alındı.
SURİYE’DEKİ DURUM VE AYNEL ARAB’A YARDIM
Verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Barrack, görüşmede muhtaçlık sahiplerine insani yardım sağlanması konusunun da gündeme geldiğini belirterek, bu noktada bilhassa Aynel Arab’a (Terör örgütüne nazaran Kobani) yapılacak yardımların ele alındığını tabir etti.
IRAK İÇİN İRAN UYARISI
Açıklamasında Irak’taki siyasi sürece dair ABD’nin durumunu açıklayan Barrack, İran tarafından kurulmuş bir hükümetin muvaffakiyet bahtı olmadığını savundu.
Tahran takviyeli bir idarenin Irak ve Suriye halkı için kaos oluşturacağını belirten Barrack, bu türlü bir hükümet yapısının ABD ile tesirli bir paydaşlık kurma konusunda da başarılı olamayacağını kelamlarına ekledi.
BARRACK’IN PAYLAŞIMI
Barrack’ın X’teki açıklamaları şöyle:
“Bu akşam Sayın Mesud Barzani ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Suriye’deki durumu, ateşkesin korunmasının değeri ve muhtaçlık sahibi olanlara bilhassa Kobani’ye insani yardım sağlanmasını ele aldık. Irak konusunda ABD’nin tavrı nettir:
İran tarafından kurulmuş bir hükümet, ne Iraklıların ne de Suriyelilerin daha aydınlık bir geleceğe yönelik beklentileri için, ne de ABD ile tesirli bir paydaşlık için başarılı olmayacaktır.”
Productive phone call this evening with his excellency Masoud Barzani to discuss the situation in Syria and the importance of maintaining the ceasefire and ensuring humanitarian assistance to those in need, especially in Kobani. On Iraq, the U.S. position remains clear: a…
— Ambassador Tom Barrack (@USAMBTurkiye) January 26, 2026
KAYNAK: HABER7
Kaynak : Haber7
The post Barrack’tan Barzani’ye ikaz: İran takviyeli hükümet başarılı olamaz first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...