H
hepsigundem
Guest
Az Materyalli Fırın Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 fincan yağ
- 1 fincan şeker
- 6 fincan su (yarısı süt olabilir)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un (6 su bardağı kadar)
İç harcı için;
- 3 adet soğan
- 300gr ıspanak
- 1 kaşık salça
- Karabiber
- Dereotu
- Nane
- Kırmızı biber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 kaşık yoğurt
- 2 kaşık sıvı yağ
Az Gereçli Fırın Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz hariç hamur için tüm materyalleri karıştıralım. Ben 3 fincan süt kullandım ve mayalanma süreci kolay olması için 3 fincan sıcak su ekledim. Un ve tuz ekleyip yoğuralım. 50 derece ısıttığımız fırında yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanma süreci için hava almaması daha hoş oluyor kabı buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca kapatalım.
- Hamur olurken iç harcı hazırlayalım. Soğanı kavuralım. Salça ve ıspanak ekleyip kavurmaya devam edelim. Baharatları ekleyip ocağı kapatalım. Soğuması için farklı bir kaba alalım.
- Mayalanan hamuru bol yağla tepsi boyutunda açalım ben ince sevdiğim için bir kısmını büyük tepsiye birazını da borcama ekledim.
- İç harcımızı ekleyip hamurun kenarından ortaya çekerek üzerini kapatalım. Bu süreç sıkıntı gelir ise iki kesime ayırdığınız hamuru tepsi boyutunda merdane ile açarak alt ve üst olacak biçimde ortaya harç koyarak tepsiye yerlestirebilirsiniz.
- Sosu böreğin üzerine döküp dilimleyelim. 180 derecede 25dk pişirelim.
Az Materyalli Fırın Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Az Gereçli Fırın Böreği first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...