- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Okullarda ara tatil kalkacak mı? sorusu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in son açıklaması ile gündemde yer alıyor. Bakan Tekin, katıldığı canlı yayın programında ‘Ara tatil kalkacak mı’ sorusunu da yanıtladı. Yılda iki defa yapılan ara tatil uygulaması ile öğrenciler, hem yoğun ders temposunun yorgunluğunu atmak hem de motivasyonlarını artırmak için 9 gün dinlenme imkanına kavuşuyor. Peki ara tatil kalkacak mı? Okullarda 1. ve 2. dönem ara tatil devam edecek mi, bitecek mi? İşte son açıklamalar…
ARA TATİL KALKACAK MI?
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında ara tatil konusuna da değindi.
Millî Eğitim Bakanı Tekin, ara tatillerin kaldırılacağı yönündeki iddialara ilişkin, “Tatilleri kaldırmıyoruz. Her durumda çocuklarımızın mevzuata göre, 180 iş günü okula gelmeleri gerekiyor. Ramazan ve Kurban Bayramı, her ikisi de aynı eğitim-öğretim dönemine denk düştüğünde ve her ikisinde de dokuzar gün tatil olduğunda, bunun oraya yerleşme ihtimali yok. Bu bir teknik zorunluluk.” bilgisini paylaştı.
BU SENE BAYRAM TATİLİ VE ARA TATİL BİRLEŞİYOR
İkinci dönemin ara tatili 16 Mart 2026 tarihinde başlayıp 20 Mart 2026 Cuma sona erecek.
Hafta sonu tatili ile birlikte 22 Mart Pazar güne kadar tatil olacak. 2026 Ramazan Bayramı da 20-22 Mart’a denk geldiği için ikinci ara tatil ile birleşecek.
SEMİNERLER ONLINE OLARAK YAPILACAK
Öğretmenlerin seminer dönemlerine de değinen Tekin, “Ara tatilin olduğu haftayla Ramazan Bayramı örtüştüğü için öğretmen arkadaşlarımız şunu bekliyor olabilirler: Seminer dönemi. Onu da online olarak yapacağız.” sözlerini sarf etti.
Hürriyet
The post Ara tatil kalkacak mı? Seneye 1. ve 2. dönem ilkokul, ortaokul ve liselerde ara tatil olacak mı, devam edecek mi? Bakan Tekin açıkladı! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...