reklam
reklam
reklam
reklam

Apple iPhone 18 ile Fiyatı İndirebilir Ancak Bir Kuralla

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Fixed Focus Digital, Apple’ın iPhone 18 modeli için maliyetleri düşürme stratejisi kapsamında kimi donanım kısıtlamalarına gideceğini duyurdu. Teknoloji devi, aygıtın fiyatını sabit tutabilmek hedefiyle ekran teknolojisi ve işlemci gücü üzere kritik bileşenlerde gerilemeye gitmeyi planlıyor.

Önümüzdeki periyotta yapılması beklenen bu değişiklikler, standart iPhone 18 modelini giriş düzeyi iPhone 18e aygıtına daha yakın bir pozisyona getirecek. Mühendislik doğrulama testlerinin Haziran ayında başlaması öngörülen bu yeni model, Apple’ın eser segmentasyonunda kıymetli bir değişimi temsil ediyor.

• Apple, üretim maliyetlerini düşürmek hedefiyle iPhone 18 modelinde ekran ve işlemci özelliklerini kısıtlamayı hedefliyor.
  • Cihazın grafik işlemci çekirdek sayısında azaltmaya gidilmesi ve ekran kalitesinde düşüş yaşanması bekleniyor.
  • Yeni model, teknik özellikler açısından düşük maliyetli iPhone 18e serisi ile emsal bir donanım düzeyine çekiliyor.

Ekran Teknolojisinde Geri Adım Atılıyor

Apple’ın iPhone 17 serisinde sunduğu 3.000 nit parlaklık ve ProMotion dayanağı, kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplamıştı. Fakat sızıntılar, iPhone 18’in ekran üretim sürecinde bir adım geriye gidileceğini ortaya koyuyor. Bilhassa ekran parlaklığı ve akıcılık teknolojilerinde yapılacak kısıtlamalarla, aygıtın ekran kalitesinin bir evvelki nesile nazaran daha düşük kalabileceği belirtiliyor.

Standart iPhone 18 modelinde yapılacak bu donanımsal kısıtlamalar, aygıtın pazar konumlandırmasını büsbütün değiştirecek.

İşlemci Gücü Sınırlandırılacak

Sızıntı ayrıntılarına nazaran, Apple sadece ekranla yetinmeyerek işlemci performansında da değişikliğe gidiyor. A19 işlemcisinin grafik ünitesinde (GPU) çekirdek sayısının beşten dörde düşürülmesi, performans odaklı kullanıcılar için değerli bir kayıp manasına geliyor. Şirketin bu durumu gizlemek için A-serisi çip isimlendirmesinde farklı bir yol izleyebileceği de savlar ortasında yer alıyor.

apple-iphone-18-ile-fiyati-indirebilir-ancak-bir-kuralla-0-Ue2NYNjy.jpg

Yeni Lansman Stratejisi Belirleniyor

Apple, iPhone 18 Pro modellerini klâsik sonbahar periyodunda piyasaya sürmeye devam ederken, standart iPhone 18 ve 18e modellerini 2027 baharına kaydırarak ayrıştırılmış bir lansman stratejisi izlemeyi planlıyor. Bu süreç, şirketin donanım bileşenlerini maliyet odaklı bir formda optimize etmesine imkan tanıyacak.

Sizce Apple’ın fiyatı sabit tutmak ismine donanım özelliklerinden ödün vermesi, uzun vadede sadık kullanıcı kitlesini nasıl tesirler? Niyetlerinizi aşağıdaki yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Shiftdelete

The post Apple iPhone 18 ile Fiyatı İndirebilir Ancak Bir Kuralla first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri