- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
İBB’deki rüşvet ve yolsuzluk paralarının “emanetçi” bırakıldığı Taç Döviz’in tutuklu sahibi Atilla Durmaz’ın oğlunun iki aracının bagajındaki 30 milyon doların çalınması olayı aydınlatıldı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada 3 vilayette yapılan operasyonda 7 kuşkulu yakalandı. Zanlılarla birlikte çalınan paranın 1 milyon doları ile uyuşturucu haplar, ruhsatsız tabancalar ele geçirildi.
Şüphelilerin tıpkı siteye soygundan 4 gün evvel de uydurma plakalı Jaguar arabayla girmeye çalışarak soygun için keşif yaptıkları belirlendi.
İstanbul Bakırköy’deki yüksek güvenlikli Ekşinar Konakları’nda yaşayan Mestur Döviz’in sahibi Bilal Durmaz (28), işyerini taşıdığı teziyle 100 dolarlık banknotlardan oluşan 30 milyon doları 3 aydır sitenin otoparkındaki iki aracında koruma ediyordu.
11 Şubat günü düzmece plakalı bir araçla siteye giren 4 hırsız, yalnızca 15 dakika içinde Audi A6 ve Ford Ranger marka araçların camlarını kırarak bagajdaki 10 çuval parayı kendi araçlarına yükleyip kayıplara karıştı.
Gece saat 01.00’de araçlarını denetim eden Durmaz, 300 kilogram yükündeki servetinin buharlaştığını görünce polise başvurdu.
EŞZAMANLI OPERASYON
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Ofis Amirliği ile İstihbarat Şube Müdürlüğü gruplarının soygunla ilgili yaptığı çalışmaların akabinde İstanbul merkezli, Antalya ve Kocaeli’nde eşzamanlı operasyon düzenlendi.
Baskınlarda Enes S., farklı cürümlerden sabıkalı İbrahim Ö., Kemal K., Resul S., Şehmus K. Enes K. ve Ömer Faruk S. gözaltına alındı.
Kemal K.’nın konutundan 1 milyon 665 bin dolar, 10 bin lira, Şehmus K.’nın konutundan ise 5 bin 500 dolar ile 860 adet ecstasy hap,1 kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Enes S.’nin konutunda de 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
ÖNCEKİ DÜKKANI LALELİ’DE
Paranın, İBB’ye yönelik rüşvet ve vurgun soruşturmasında “emanetçi” olduğu belirlenen Taç Döviz’in tutuklu sahibi Atilla Durmaz’ın oğlu Bilal Durmaz’a ilişkin olduğu ortaya çıktı
Polis merkezinde tabir veren Bilal Durmaz’a, 30 milyon dolar üzere bir parayı neden inançlı sayılamayacak bir yerde koruma ettiği ve bankaya yatırmadığı soruldu. Durmaz, “Yaptığım iş gereği parayı bankaya yatırıp geri çekmek benim zahmetli oluyor, ondan ötürü parayı araçta taşıyordum. Bu paralar bana 3 aydır hiç lazım olmadığından olduğu yerde duruyordu. Benim şirketimin 2025 yılında sermayesi 40 milyon TL’dir. Ciroyu avukatım evraka sunacaktır” diye yanıt verdi. Durmaz, sözünde ayrıca, Tahtakale Mahallesi Tahtakale Ticaret Merkezi’nde bulunan Mestur Döviz ofisine eski adresi olan Laleli’den yaklaşık 3 ay evvel taşındığını söyledi.
‘PARAYI 3 AYDIR BURADA TUTUYORUM’
Mestur Döviz Altın Sonlu Yetkili Kurum Anonim Şirketi unvanıyla faaliyet gösterdiğini ve şirketin tek sahibi olduğunu belirten Durmaz, “Ben döviz ofisinin ne kadar ciro yaptığını net hatırlamıyorum. Yaklaşık 3 yıldır tıpkı işi yapmaktayım. Yeni adrese taşınmam ile döviz ofisinde bulunan 30 milyon ABD doları nakit parayı ikamete getirdim (dolarların tamamı 100 USD banknot şeklindeydi). Son 3 aydır parayı nakit olarak 34 EOS 86 plakalı Ford Ranger ve 34 BJK 747 plakalı Audi A 6 marka araçlarda bulundururum, paralar yarı yarıya formunda bulunuyordu” diye konuştu.
Babası İmamoğlu’nun ‘emanetçisi’
Bilal Durmaz’ın, “kara para aklama” faaliyetlerinde bulunduğu teziyle tutuklanan Taç Döviz isimli firmanın sahibi Atilla Durmaz’ın oğlu olduğu ortaya çıktı. “İmamoğlu Çıkar Hedefli Cürüm Örgütü”ne yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede ismi geçen baba Durmaz’ın hata kümesinin paralarını ‘emanetçi’ olarak sakladığının tespit edilmişti. İddianamede, operasyonda, firmanın faaliyet gösterdiği iş hanının eksi birinci katında bulunan, rastgele bir tabelası olmayan firmayla irtibatlı dükkanda yapılan arama sonucunda, kasalarda toplam 46 milyon 24 bin 895 lira, 47 milyon 814 bin 700 dolar, 52 milyon 118 bin 30 avro, 40 külçe altın ve 150 kilogram gümüş ele geçirildiği anımsatılmıştı. Ele geçirilenlerin, şirketin beyanlı ticari kayıtlarıyla hiçbir halde örtüşmediği kaydedilen iddianamede, ayrıyeten MASAK kayıtlarında Taç Döviz’in son üç yılda bildirdiği toplam süreç hacminin tespit edilen nakit varlıkların yüzde 5’ine dahi ulaşmadığı belirtilmişti. İddianamede, Taç Döviz yetkilisi Mehmet Ş.D’nin beyanında, paraların “müşteri emaneti” olduğunu, şirketin “değerli maden saklama hizmeti” verdiğini söylese de ne bu emanetlerin kimlere ilişkin olduğuna ait tutanak, ne altınların mülkiyetini belgeleyen fatura yahut dekont sunmadığı bildirilmişti.
ÖRGÜT PARAYI NAKİT SAKLIYORDU
İddianamede, bu kapsamda İmamoğlu tarafından kurulan çıkar maksatlı hata örgütünün para transferlerinde kullandığı şüpheliler ile Taç Döviz yetkilileri ortasında irtibat araştırması yapıldığı söz edilerek şu tespitlere yer verildi: “Taç Dövizin örgütün emanetçisi olduğu, örgütün CHP Kurultay sürecinde de kelam konusu döviz ofisinden temin ettiği paraları dağıttığı anlaşılmıştır. Soruşturma kapsamında ele geçirilen paraların İmamoğlu tarafından kurulan örgüte ilişkin olduğu anlaşılmıştır. Örgüt kabahat gelirleri ile elde ettiği gayrimenkulleri örgüt yöneticileri Murat Gülibrahimoğlu ve Adem Soytekin’in şirketlerinde bulundururken, bir kısım cürüm gelirlerini de gereksinim halinde süratli kullanabilmek emeliyle emanetçi olarak isimlendirilen döviz ofisinde bulundurduğu tespit edilmiştir.”
KAYNAK: SABAH – YENİ ŞAFAK
Kaynak : Haber7
The post 30 milyon dolarlık soygunda yeni detaylar! Paranın sahibi konuştu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...