reklam
reklam
reklam
reklam

2026 yılı özel eğitime muhtaçlık duyan bireylere verilecek dayanak meblağları Resmi Gazete’de

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
2026-yili-ozel-egitime-muhtaclik-duyan-bireylere-verilecek-dayanak-meblaglari-resmi-gazetede-0-7VRFSSTS.jpg

Düzenlemeye nazaran, engelliler için sağlık kurulu raporu ile minimum yüzde 20 oranında engelli olduğu tespit edilen bireyler ile 18 yaş altı çocuklar için ‘Çocuklar İçin Özel İhtiyaç Raporu’ bulunan ve özel eğitim kıymetlendirme heyetleri tarafından takviye eğitim alması uygun görülen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bireylerin eğitim giderleri Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

EĞİTİM İÇİN AYLIK 7 BİN 748 LİRA

Bu kapsamda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde faaliyet gösteren özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen dayanak eğitiminin bütçeden karşılanacak fiyatı, katma bedel vergisi hariç olmak üzere ferdi eğitim için aylık 7 bin 748 lira, küme eğitimi için ise aylık 2 bin 168 lira olarak belirlendi. Belirlenen fiyatları aşan kısım ise ilgililer tarafından karşılanacak.

Tebliğde, gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödeme yapılmasına sebebiyet verilmesi halinde, kelam konusu meblağların iki katı ve yasal faiziyle birlikte ilgililerden müteselsilen tahsil edileceği karara bağlandı. Bu fiillerin özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından tekrarı halinde ise kurum açma müsaadelerinin iptal edileceği belirtildi.

Söz konusu bildirim, 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere yayımlandığı tarihte yürürlüğe girdi. Bildirim kararlarının Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütüleceği kaydedildi.

NTV

The post 2026 yılı özel eğitime muhtaçlık duyan bireylere verilecek dayanak meblağları Resmi Gazete’de first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri