reklam
reklam
reklam
reklam

13 yaşındaki çocuk mevtle yarıştı. Oğlunu açık denize gönderen anne konuştu

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
13-yasindaki-cocuk-mevtle-yaristi-oglunu-acik-denize-gonderen-anne-konustu-0-ACsdrYci.jpg

Avustralya’nın batı kıyıları açıklarında ailesi denizde sürüklenen 13 yaşındaki bir çocuk, yardım bulabilmek için dalgalı sularda dört saat yüzerek karaya ulaştı.

Kurtarma takımlarının “insan üstü” olarak nitelediği efor sayesinde anne ve iki kardeş sağ kurtarıldı.

The Guardian’ın haberine nazaran, Joanne Appelbee, ailesi denizde sürüklenirken 13 yaşındaki oğlu Austin’i yardım istemesi için yüzmeye göndermenin hayatında verdiği “en sıkıntı kararlardan biri” olduğunu söyledi.

ABC’ye konuşan Appelbee, “En güçlü olan oydu ve bunu yapabileceğini biliyordum. Ben gidemezdim zira çocukları denizde bırakmazdım. Birini göndermem gerekiyordu.” dedi.

RÜZGAR BİR ANDA İSTİKAMET DEĞİŞTİRDİ

Appelbee ailesi, Batı Avustralya’da tatildeydi. Cuma öğlenden sonra Geographe Bay’de şişme sörf tahtaları ve bir kayakla denize açılan aile, rüzgarın ansızın kuvvetlenmesiyle açık denize sürüklendi.

BBC’ye konuşan Joanne Appelbee, olayın çocukları Austin, Beau ve Grace ile sığ suda eğlenirken başladığını anlattı.

Appelbee, “Başta cümbüştü sonra çocuklar biraz fazla açıldı. Sonra rüzgar çıktı, kürekleri kaybettik ve daha da açığa sürüklendik. Her şey çok süratli halde aksi gitti.” dedi.

KIYIYI YAKIN SANDI, OĞLUNU GÖNDERDİ

Durumun başında kıyıya çok uzak olmadıklarını düşündüklerini söyleyen anne, Austin’i yardım istemesi için yüzmeye gönderme kararını erken aldıklarını belirtti. Fakat Austin kıyıya gerçek yüzerken, Joanne ve iki küçük çocuk giderek daha da açığa sürüklendi ve kısa müddette onu gözden kaybetti.

Güneş batarken dalgalar büyüdü, hava soğudu. Can yelekleriyle sörf tahtalarına tutunmaya çalışan anne ve çocuklar, vakit geçtikçe ümitsizliğe kapıldı. Joanne, “Austin’in çok daha süratli ulaşacağını sanmıştım. Vakit geçtikçe ‘Ya başaramadıysa? Yanlış karar mı verdim?’ diye düşünmeye başladım” dedi.

4 KİLOMETRE YÜZDÜ, 2 KİLOMETRE KOŞTU

Austin Appelbee ise yaklaşık 4 kilometre yüzerek kıyıya ulaştı. “Aklımda daima annem, Beau ve Grace vardı. Karaya çıktığımda ‘Şu an sahiden karada mıyım, bu bir hayal mı?’ diye düşündüm” dedi.

Kıyıya çıktıktan sonra annesinin çantasına ulaşmak için yaklaşık 2 kilometre koşan Austin, saat 18.00 civarında acil servisleri aradı.

“Helikopterlere, uçaklara, botlara gereksinimim var. Ailem denizde.” dediğini anlatan Austin, davet sırasında sakin olduğunu, bunun muhtemelen şoktan kaynaklandığını söyledi. Görüşmenin akabinde yorgunluktan bayılan çocuk hastaneye kaldırıldı.

KARANLIK VE SOĞUKTA HAYATTA KALMA MÜCADELESİ

Bu sırada denizde hava büsbütün kararmış, dalgalar daha da büyümüştü. Joanne Appelbee, iki küçük çocuğunu bir ortada tutmakta zorlandığını ve en berbatından korktuğunu söyledi. “Austin’in başaramadığını varsaymıştım. Bizi kurtarmaya gelen bir şey göremiyorduk.” dedi.

Arama kurtarma grupları, aileyi kıyıdan yaklaşık 14 kilometre açıkta, bir sörf tahtasına tutunmuş halde buldu. Büyük bir dalganın tahtayı karşıt çevirmesiyle çocuklar birbirinden ayrıldı. Anne, Grace’in çığlığını duyabildiğini lakin Beau’nun sesini fakat botun motoru durdurulduğunda fark edebildiklerini anlatarak, “Tam bir kabustu.” dedi.

“HAYATIM BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIM BİR AN”

Kahraman çocuk, hastanede babasını aradıktan dakikalar sonra ailesinin bulunduğu haberini aldı. “Doktorlar ve polisler sevinçten zıplıyordu. Hayatım boyunca unutmayacağım bir andı.” dedi.

Joanne Appelbee ise fakat Austin’i hastaneye getiren tıpkı ambulans görevlisinin, oğlunun da hayatta olduğunu doğrulamasıyla rahatlayabildiğini söyledi. Aile, hastanede hafif yaralanmalar nedeniyle tedavi gördü.

Genç bayan oğlunu kıyıya gönderme kararı nedeniyle toplumsal medyada tenkitlerin maksadı oldu.

“KAHRAMAN OLDUĞUMU DÜŞÜNMEDİM”

Bacaklarındaki ağrı nedeniyle koltuk değnekleriyle okula dönen Austin, acil servislerin “çok hızlı” müdahalesini ve “çok nazik” ambulans takımını övdü. Küçük çocuk, “Kendimi kahraman üzere hissetmedim, yalnızca yapmam gerekeni yaptım.” dedi.

Dört yaşından beri yüzme dersleri aldığını ve çocuklara yönelik su güvenliği programına katıldığını anlatan Austin, daha evvel mola vermeden 350 metre yüzmeyi bile “çok yorucu” bulduğunu söyledi.

NTV

The post 13 yaşındaki çocuk mevtle yarıştı. Oğlunu açık denize gönderen anne konuştu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri